Moscova se laudă că poate dezactiva mijloacele de descurajare nucleară ale Marii Britanii și Franței „într-o singură zi”

Moscova se laudă că poate dezactiva mijloacele de descurajare nucleară ale Marii Britanii și Franței „într-o singură zi”

Rusia ar fi capabilă să dezactiveze mijloacele de descurajare nucleară ale Marii Britanii și Franței „într-o singură zi”, în cazul în care ar izbucni cel de-al Treilea Război Mondial, a afirmat un expert militar de la Moscova.

submarin britanic

Iuri Barancik, director adjunct al Institutului RUSSTRAT, a declarat că dacă războiul din Ucraina ar evolua într-unul nuclear, „în 24 de ore Rusia ar elimina potențialul nuclear al Marii Britanii și Franței“.

El a scris pe canalul său de Telegram, că luarea în vizor a arsenalelor nucleare britanice și franceze ar „[priva] Europa de statutul său militar și geopolitic și ar reduce numărul puterilor nucleare de la nouă la șapte.

„Dacă scoatem dinții nucleari ai Marii Britanii și Franței, atunci blocul NATO nu va mai avea niciun mijloc de șantaj în teatrul de operațiuni european“, a afirmat el.

Barancik, care la începutul acestui an a îndemnat la un atac asupra unui distrugător britanic capabil să intercepteze rachete, a declarat că ar fi simplu să învingă decurajarea britanică în declin, deoarece „întregul său potențial nuclear din 1998“ este reprezentat de cele patru submarine din clasa Vanguard cu baza la Faslane, în Scoția.

„Acest lucru trebuie făcut într-un moment de schimbare a turei la Casa Albă”

El a scris acum că distrugerea arsenalelor Marii Britanii și Franței ar permite Rusiei să dea Uniunii Europene „un ultimatum”, Statele Unite nefiind dispuse să se angajeze cu Rusia într-un conflict nuclear direct.

„Acest lucru trebuie făcut într-un moment de schimbare a turei la Casa Albă”, a evaluat el într-o postare lungă săptămâna aceasta.

Expertul în geopolitică nu a spus cum ar putea Rusia să efectueze atacuri asupra submarinelor și bazelor Marii Britanii, considerând că este o chestiune ce ține de oficialii militari, dar a remarcat capacitatea din ce în ce mai redusă a forței de descurajare a Marii Britanii, întinsă în jurul Regatului Unit și aflată în reparații.

El a adăugat că Franța ar fi „mai complicat” de eliminat decât Marea Britanie, deoarece „ dispozitivul său de descurajare este mai răspândit, dar este totuși rezolvabilă, chiar într-o singură zi“.

„În loc de un război de uzură prelungit, într-o singură zi vom priva Franța și Marea Britanie de armele lor nucleare și vom distruge întreaga Europă“, a scris el, înainte de a redacta ultima clauză.

„Îi privăm de statutul lor de puteri nucleare și schimbăm radical întregul sistem de securitate din Europa“.

Postarea a evidențiat prioritățile Rusiei, Barancik continuând să sugereze că astfel de măsuri ar permite Kremlinului să forțeze Statele Unite să pună capăt sprijinului militar și financiar acordat Kievului.

Rusia pregătește „adăposturi modulare mobile”

Comentariile au venit în momentul în care autoritățile ruse au fost dezvăluite planuri pentru „adăposturi mobile modulare” în orașele rusești pentru a „proteja populația de efectele tuturor tipurilor de arme moderne”, inclusiv nucleare.

Așa-numitul KUB-M include două module: cameră de adăpostire pentru 54 de persoane și un bloc tehnic.

Principalul avantaj al KUB-M față de alte structuri de apărare civilă este mobilitatea, potrivit planurilor dezvăluite de Rusia.

Dacă este necesar, acestea pot fi transportate pe șosea sau pe calea ferată către o nouă locație pentru a fi amplasate și conectate la rețelele de utilități existente.

Se presupune că KUB-M oferă protecție timp de 48 de ore împotriva undelor de șoc și a radiațiilor ușoare ale unei explozii nucleare, de radiațiile penetrante și contaminările radioactive din zonă, de efectele exploziilor puternice și de resturile armelor convenționale, de resturile structurilor clădirilor, precum și de substanțele chimice periculoase și incendii.

Adăposturile modulare sunt proiectate de către Institutul de Cercetare al Apărării Civile și Situațiilor de Urgență din Rusia.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii