Mormântul lui Tutankhamon ascunde mai multe camere SECRETE. Se odihneşte regina Nefertiti într-una din încăperile misterioase? | GALERIE FOTO
Mormântul lui Tutankhamon are mai multe camere secrete au dezvăluit oficialii egipteni. Anunţul a fost făcut după ce un studiu efectuat de oamenii de ştiinţă japonezi a arătat că misterul legat de locul unde se odihneşte regina Nefertiti ar putea fi elucidat în curând.
Mormântul lui Tutankhamon ascunde mai multe camere secrete. Se odihneşte regina Nefertiti într-una din încăperile misterioase? (Imagine: The Independent)
Oficialii egipteni au explicat anterior că mormântul reginei egiptene este "plin de comori" şi ar putea reprezenta "descoperirea secolului XXI", relatează The Independent .
Ascunse în spatele zidurilor mormântului lui Tutankhamon, camerele secrete ar putea fi "pline de comori". De altfel, potrivit ministrului egiptean al Atichităţilor, probabilitatea de a fi camere secrete în mormântul faraonului este de 90%. Până acum s-au descoperit cu certitudine două camere secrete.
Acestea conţin metale şi material organic, după cum arată scanările efectuate de cercetători. Încăperile sunt ascunse în partea de nord şi de est a mormântului, a explicat ministrul egiptean al Atichităţilor
Pe de altă parte, camerele secrete din mormânt ar putea dezlega şi unul dintre cele mai vechi mistere ale Egiptului antic. Teorii recente arată că într-una din acestea s-ar afla locul de odihnă al reginei Nefertiti, despre care se crede că ar fi chiar mama lui Tutankamon.
Misterul mormântului reginei Nefertiti
De la descoperirea mormântul faraonului Tutankhamon, în 1922, a trecut aproape un secol, dar acesta continuă să repezinte un mister. Nefertiti, supranumită "Doamna celor două ţări", a fost celebră pentru frumuseţea ei, dar mormântul său n-a fost niciodată identificat după moartea subită a reginei, în anul 1340 î.e.n.
După ce au analizat cu o serie de scanere de înaltă rezoluţie pereţii complexului funerar al faraonului Tutankhamon, experţii găsit ceva ce pare să fie o intrare secretă. De altfel, dimensiunea redusă a camerei funerare a faraonului, ţinând cont de importanţa acestuia în istoria Egiptului, i-a nedumerit de-a lungul timpului pe oamenii de ştiinţă deoarece are exact aceleaşi dimensiuni ca o antecameră din piramidele altor faraoni egipteni.
Sursa: mediafax.ro