Morgile ucrainene înregistrează un număr aproape dublu de morți de la începutul contraofensivei

Morgile ucrainene înregistrează un număr aproape dublu de morți de la începutul contraofensivei

Contraofensiva ucraineană care a început în iunie a avut până acum câștiguri modeste, însă pierderile au crescut foarte mult, potrivit mărturiilor soldaților ucraineni.

Armata ucraineană înaintează lent dar susținut FOTO PROFIMEDIA

Armata ucraineană înaintează lent dar susținut FOTO PROFIMEDIA

The New York Times a relatat că morgile din Ucraina înregistrează o creștere mare a deceselor de când s-au intensificat luptele - în special în sudul țării, dar și în est și chiar în nord-est.

Sunt mult mai multe cadavre în acest moment”, a dezvăluit Taras Svistun, un soldat dintr-un echipaj responsabil cu recuperarea și identificarea militarilor decedați, potrivit publicației citate. Numărul total de morți din morgile locale este „mai mult sau mai puțin dublu de când a început contraofensiva”, a adăugat acesta.

Cu toate că armata ucraineană Ucraina nu face public numărul total al pierderilor suferite pe câmpul de luptă, aliații au oferit estimări. De pildă, potrivit Insider, generalul Mark A. Milley, președintele Statului Major interarme, estima în februarie pierderi de peste 100.000 de soldați de la începutul războiului, anul trecut.

Insider a relatat anterior că trupele ucrainene suferă pagube serioase din cauza tacticilor de război de modă veche, între care câmpurile de mine, tot felul de capcane cu explozibili, dar și a atacurilor cu drone de înaltă tehnologie și a sistemelor avansate de armament.

SUA și alți aliați au furnizat tancuri de luptă formidabile, blindate de luptă și cantități masive de muniție, și totuși armata ucraineană a obținut câștiguri modeste până acum fapt care a determinat trupele ucrainene să abandoneze tacticile și strategiile occidentale în favoarea uzurii inamicului cu baraje de rachete.

Seth Jones, directorul Programului de Securitate Internațională al Centrului pentru Studii Strategice și Internaționale (CSIS), declara pentru Insider că, deși rămâne neclar cum va continua invazia rusă în Ucraina, războiul ar putea să se prelungească ani de zile.

Tacticile ofensive ucrainene, evaluate de Pentagon

Răspunzând la întrebarea dacă sunt realiste așteptările ca Forțele Armate ale Ucrainei să poată stăpâni stilul de război de manevră într-o perioadă scurtă de antrenament, la generalul de brigadă Patrick Ryder, purtător de cuvânt al Pentagonului, a subliniat că nu are de gând „să ghicească acțiunile comandantului armatei ucrainene pe linia frontului", potrivit European Pravda.

"Să facem un pas înapoi și să recunoaștem că nu este o situație ideală. Nimeni sănătos la cap nu și-ar fi dori vreodată ca Rusia să invadeze Ucraina, dar acest lucru s-a întâmplat", a comentat Ryder.

"Ucrainenii, în pofida a tot, au reușit să-i împingă pe ruși înapoi pe poziții defensive, ceea ce este un miracol, având în vedere starea armatei ucrainene în momentul invaziei rusești.

Ați văzut avalanșa de sprijin din întreaga lume pentru a le oferi capacități de luptă considerabile și pregătire incredibilă. Prin urmare, având în vedere toate acestea, cred că este important să privim lucrurile în perspectivă, legat de oportunitățile pe care au reușit să le dezvolte și să le pună în aplicare într-o perioadă foarte scurtă. Așadar, (astea sunt) rezultate remarcabile într-o situație mai puțin ideală. În viitor, vom continua să ne consultăm cu ei și să le oferim pregătire, astfel încât să își poată recâștiga teritoriul suveran și, în cele din urmă, să câștige această luptă", a subliniat generalul.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Greu de crezut așa ceva, dar...

2 Culisele picante din spatele așa-zisei crize dintre partidele „condamnate” să împartă un ciolan mai auster

3 VIDEO Singura întrebare care l-a făcut pe Putin să tușească...

4 DOCUMENT Pensiile rămân înghețate o perioadă, salariile bugetarilor la fel, dar pentru întreg anul viitor / Toate modificările importante

5 Amușinarea lui Orban pe la București arată că pe măsură ce se blochează colaborarea energetică cu Ucraina, cu atât devine mai importantă cea cu Români…