Momentul în care un avion de vânătoare ucrainean este lovit de o dronă rusească Lancet VIDEO

Momentul în care un avion de vânătoare ucrainean este lovit de o dronă rusească Lancet VIDEO

O dronă rusă a lovit un avion de vânătoare ucrainean MiG-29 care se afla la aproximativ 80 de kilometri de cea mai apropiată poziție rusă, ceea ce sugerează că dronele sale mici de atac pot ajunge acum mult mai departe decât înainte.

Avionul ucrainean, lovit de o dronă rusească FOTO: captură X

Avionul ucrainean, lovit de o dronă rusească FOTO: captură X

O înregistrare video partajată online pare să arate momentul în care o dronă Lancet aruncă explozibili asupra avionului de vânătoare în timp ce acesta se afla pe pista de aterizare de la baza aeriană Dolgintsevo, în apropiere de Krivoi Rog, potrivit Forbes.

Lancet este produsă de o filială a producătorului rus de arme Kalașnikov și a fost introdusă în 2019, potrivit businessinsider.com.

Versiunile anterioare ale dronei aveau o rază de acțiune de aproximativ 25 de mile, cântăreau în jur de 35 de lire sterline și puteau zbura cu aproximativ 70 de mile pe oră, a relatat Forbes.

Cu toate acestea, un purtător de cuvânt al producătorului de drone Zala Aero a declarat că MiG-29 a fost lovit la "peste 80 de kilometri", de la punctul de lansare al dronei, a relatat publicația rusă RIA Novosti, citând o sursă care are cunoștință despre acest lucru.

Această evoluție reprezintă o nouă provocare pentru forțele aeriene ucrainene, ale căror baze aeriene principale erau anterior inaccesibile pentru dronele de atac de mici dimensiuni ale Rusiei.

În ultimele luni, Rusia și-a intensificat utilizarea dronelor Lancet în Ucraina, folosind dronele ieftine pentru a încerca să lovească ținte de mare valoare, potrivit Reuters.

Micile drone "kamikaze" costă în jur de 3 milioane de ruble, ceea ce înseamnă aproximativ 31.000 de dolari, a declarat Samuel Bendett, analist și expert în sisteme militare fără pilot și robotizate la Center for Naval Analyses, citând surse rusești disponibile publicului, potrivit Reuters.

Dronele sunt dificil de interceptat din cauza vitezei lor lente și a altitudinii reduse de zbor, deoarece multe sisteme de apărare aeriană sunt concepute pentru a acționa împotriva țintelor care se deplasează rapid.

Acestea au fost cele mai eficiente împotriva vehiculelor blindate ușoare, a sistemelor de artilerie și a tancurilor mai vechi.

"Dacă această lovitură a avut loc așa cum s-a întâmplat, probabil că se confirmă faptul că această dronă anume ar fi putut fi operată de Forțele Speciale ale Rusiei, care sunt utilizatori obișnuiți ai Lancet", a declarat Bendett pentru Insider.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Greu de crezut așa ceva, dar...

2 Culisele picante din spatele așa-zisei crize dintre partidele „condamnate” să împartă un ciolan mai auster

3 VIDEO Singura întrebare care l-a făcut pe Putin să tușească...

4 DOCUMENT Pensiile rămân înghețate o perioadă, salariile bugetarilor la fel, dar pentru întreg anul viitor / Toate modificările importante

5 Observația lui Liviu Avram despre legătura dintre Ciucă și Georgescu în contextul noilor dezvăluiri