Momentul în care un avion de luptă ucrainean din epoca sovietică lansează bombe cu planare asupra podurilor din Kursk

Momentul în care un avion de luptă ucrainean din epoca sovietică lansează bombe cu planare asupra podurilor din Kursk

Forțele aeriene ucrainene au difuzat vineri o înregistrare video ce suprinde momentul în care unul dintre avioanele sale de vânătoare din epoca sovietică lansează bombe cu planare de fabricație americană asupra podurilor importante din regiunea Kursk, în cursul ofensivei sale care a pus în dificultate Rusia, relatează Business Insider.

Filmarea evidențiază abilitatea Ucrainei de a utiliza puterea aeriană pentru a sprijini forțele terestre în timp ce acestea își continuă invazia șoc în regiunea rusă de frontieră Kursk. Kievul a avut până acum dificultăți în a realiza astfel de operațiuni combinate de arme în alte sectoare ale liniei frontului.

Într-o postare pe aplicația de mesagerie Telegram, forțele aeriene ucrainene au publicat imagini în care un avion MiG-29 încărcat cu bombe GBU-62 JDAM-ER lovește poduri din Kursk.

Muniția Joint Direct Attack Munition-Extended Range este o bombă americană echipată cu un kit de ghidare care transformă munițiile neghidate în arme de precizie lansate din aer.

SUA nu au dezvăluit ce cantitate a acestei muniții a livrat Ucrainei.

Armata rusă a utilizat pe scară largă muniții similare, și anume bombe sovietice ghidate de diferite dimensiuni, pentru a efectua lovituri devastatoare împotriva pozițiilor trupelor ucrainene și a infrastructurii civile. Printre bombele din arsenalul Moscovei se numără un model care cântărește circa trei tone.

Înregistrarea video distribuită vineri de forțele aeriene arată personal militar ucrainean încărcând bombele fabricate în SUA într-un MiG-29, un avion de vânătoare multirol cu două motoare, aflat de multă vreme în serviciu. Clipul surprinde apoi imagini cu loviturile asupra podurilor din Kursk.

Luarea în vizor a podurilor pare a fi o încercare a Ucrainei de a tăia logistica și liniile de aprovizionare rusești, pe măsură ce Moscova direcționează mai multe resurse către regiunea Kursk.

Comandantul-șef al armatei ucrainene Oleksandr Sîrski a declarat la începutul acestei săptămâni că Kievul a preluat controlul asupra a aproximativ 1. 294 de kilometri pătrați de teritoriu rusesc și a 100 de așezări de când a început incursiunea transfrontalieră în urmă cu peste trei săptămâni.

Syrskyi a declarat că, drept răspuns, Rusia a redirecționat aproximativ 30 000 de soldați către Kursk, iar mai mulți sunt pe drum. Oficialii americani au confirmat că Moscova a mutat într-adevăr unele forțe acolo, deși nu au furnizat cifre concrete.


Citește și:

populare
astăzi

1 Schimbare radicală, după doi ani și jumătate / Ce face acum ucraineanca ajutată cu 200 de lei într-o benzinărie din România

2 Priviți ce e pe litoral / Mașini răsturnate, plaje devastate și sute de pompieri mobilizați

3 De la București la Brașov, pe autostradă. Când ar putea fi gata drumul de mare viteză

4 „Profită că nu înțelegem alfabetul lor” / Pățania unor români care și-au petrecut vacanța în Grecia

5 „Turcia va fi goală în câțiva ani. M-am simțit furat la fiecare pas” / Ce îi nemulțumește pe turiști