Momentul în care o dronă ucraineană distruge un tanc rusesc: „Piloții din Ucraina nu iartă astfel de greșeli” VIDEO

Momentul în care o dronă ucraineană distruge un tanc rusesc: „Piloții din Ucraina nu iartă astfel de greșeli” VIDEO

O înregistrare video transmisă de Ministerul ucrainean al Apărării arată cum o dronă aeriană găsește o cale simplă de a ocoli formidabila apărare „țestoasă” a unui tanc rusesc.

Un tanc rusesc distrus de o dronă FOTO: EPA EFE

Un tanc rusesc distrus de o dronă FOTO: EPA EFE

Imaginile, surprinse de Brigada 93 Mecanizată din Ucraina, arată cum d rona aleargă spre un tanc rusesc înainte de a se strecura printr-o trapă deschisă în partea din față a vehiculului blindat, înainte de a sări în aer.

„Ocupanții au făcut un tanc <țestoasă>, dar au uitat să închidă o trapă... Piloții de drone din Ucraina nu iartă astfel de greșeli”, a declarat ministerul ucrainean al Apărării.

Brigada mecanizată 93 a Ucrainei susține că atacul a avut loc în apropierea orașului Bakhmut. Piloții unității Black Raven a brigăzii au doborât tancul paralizat, se arată în comunicatul Brigăzii.

Rusia a recurs la echiparea unora dintre tancurile sale cu structuri metalice rudimentare pentru a încerca să combată amenințările mortale de pe câmpul de luptă, inclusiv dronele care explodează.

Un tanc „țestoasă” a fost văzut echipat cu o structură metalică asemănătoare unui cort, în timp ce un altul a fost văzut cu paleți pe el.

Aceste eforturi improvizate și adesea greoaie sunt menite să ofere o ultimă apărare împotriva proiectilelor care se apropie, cum ar fi artileria, rachetele antitanc sau dronele mici.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii