Momentul în care luptătoarea Cătălina Axente este trântită la pământ. Care este starea sportivei FOTO

Momentul în care luptătoarea Cătălina Axente este trântită la pământ. Care este starea sportivei FOTO

Momentul în care luptătoarea Cătălina Axente a fost doborâtă de adversara sa, sportiva americană Kennedy Alexis Blades, sâmbătă, în optimile de finală ale categoriei 76 kg, a fost surprins în imagini. Axente a părăsit competiția pe targă. Medicul a dezvăluit care este starea sa.

Cătălina Axente a fost doborâtă de rivala Kennedy Alexis Blades FOTO: COSR/Cristina Nistor

Cătălina Axente a fost doborâtă de rivala Kennedy Alexis Blades FOTO: COSR/Cristina Nistor

Cătălina Axente (28 ani), dublă medaliată cu bronz la Europene (2020, 2023), a pierdut înainte de limită în faţa unei sportive de doar 20 de ani (0-11). Sportiva noastră a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce Blades a aruncat-o pe spate.

Comitetul Olimpic și Sportiv Român a făcut publice noi date privind starea de sănătate a sportivei, publicând de asemennea fotografii cu momentul în care Cătălina a fost doborâtă.

„Își mișcă degetele și picioarele”

Accidentarea sportivei a produs îngrijorare în rândul staff-ului, Axente ieșind din sală pe targă, în aplauzele spectatorilor.

Doctorul Dan Tănase, șeful colectivului medical al COSR , a precizat că sportiva a suferit un traumatism cervical, dar că situația nu ar fi deosebit de gravă, așa cum existau temeri.

image

Are un traumatism în zona cervicală, dar își mișcă degetele și picioarele. Mergem la spital pentru investigații suplimentare”, a declarat doctorul Dan Tănase.

Răzvan Pîrcălabu, președintele Federație Române de Lupte s-a declarat la rândul său optimist după această accidentare incredibilă.

Am întârziat un pic pentru că am stat să mă asigur că nu este foarte grav”, a spus șeful luptelor românești.

În primă fază se pare că nu este vorba de nicio fractură la coloană. I s-au făcut primele teste și semnele motrice sunt sunt ok. Nervii funcționează. A plecat la spital pentru investigații. Întreaga echipă medicală de la COSR este cu Cătălina așa că nu ne facem griji. Domnii doctori sunt acolo și asistă la toate investigațiile”, a completat oficialul.

„Nu se mai pune problema ca Axente să mai continue competiția”

Conform reprezentanților COSR, sportiva acuză o durere foarte mare la omoplatul drept și spune că atunci când respiră se propagă durerea în sus spre cervicală.

image

Va fi bine, stați liniștiți. Cătălina este puternică. Știam, din calculele noastre și din experiență, că americanca este o nucă foarte tare. Bineînțeles nu ne așteptam la un meci de maniera asta. Cred că o să ajungă în finală, pentru că este foarte bună și cred că e posibil ca sportiva noastră să fie trasă în recalificări, dar nu se mai pune problema ca Axente să mai continue competiția”, se mai menționează în mesajul COSR.

COSR a postat mai multe fotografii realizate de fotograful Cristian Nistor, care surprind momentul teribil al accidentării.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 O americancă stabilită în România, în stare de șoc: „În România găsești peste tot, în SUA nu se întâmplă așa”

2 Cea mai bună dovadă că sfârșitul lumii este aproape...

3 Procurorii DNA l-au reținut pe șeful Poliției Rutiere Maramureș

4 VIDEO War fashion / Un cecen capturat de ucraineni în regiunea Kursk purta un hanorac în valoare de 2.300 de dolari

5 Putin s-a enervat, a cerut împingerea imediată a ucrainenilor din Kursk și l-a întrerupt pe guvernatorul regiunii care făcea bilanțul teritoriului oc…