Momentul în care lunetiștii din Secret Service îl neutralizează pe atacatorul care a tras asupra lui Donald Trump VIDEO

Momentul în care lunetiștii din Secret Service îl neutralizează pe atacatorul care a tras asupra lui Donald Trump VIDEO

Momentul în care lunetiștii Secret Service l-au doborât pe atacatorul care a tras sâmbătă asupra fostului președinte american Donald Trump, la un miting de campanie în Pennsylvania, a fost filmat de susținătorii săi îngroziți din mulțime, relatează Daily Mail.

image

În timp ce Trump vorbea, au putut fi văzuți doi agenți poziționați pe acoperișul unei clădiri de deasupra scenei mitingului din Butler, Pennsylvania.

Aproape în aceeași fracțiune de secundă în care Trump își duce mâna la urechea dreaptă, după ce a fost atins de un glonț, se poate vedea cum dintre armele puternice ale agenților Secret Service intră în acțiune.

Agentul l-a neutralizat pe atacator, care se afla pe acoperișul unei clădiri la doar circa 150 de metri.

Trump a fost apoi scos de urgență de pe scenă de agenți, dar nu înainte de a-și ridica pumnul și de a striga mulțimii „luptă, luptă, luptă”.

Martorii au descris că l-au văzut pe bărbatul înarmat cu o pușcă urcând pe acoperișul unei clădiri, în afara perimetrului în aer liber unde se ținea evenimentul. Forțele de ordine au recuperat ulterior o armă automată.

Suspectul a tras cel puțin opt focuri de armă din afara perimetrului de securitate într-un incident care a declanșat imediat apeluri pentru o anchetă privind un eșec de securității.

Un martor la tentativa de asasinat a dezvăluit că i-a avertizat pe agenții Secret Service cu privire la un bărbat înarmat cu pușcă pe un acoperiș din apropiere, cu câteva minute înainte ca acesta să deschidă focul.

Martorul, numit doar Greg, a declarat pentru BBC că l-a văzut pe presupusul atacator cățărându-se pe acoperișul unei clădiri din apropiere evenimentului și s-a declarat uimit de lipsa de acțiune a agenților.

Atacatorul a tras de la distanță de 150 de metri

Fostul președinte Donald Trump se afla la aproximativ 120-150 de metri de presupusul atacator în momentul împușcăturilor de la mitingul său din Butler, Pennsylvania, potrivit analizei CNN a pozițiilor lor geolocalizate.

Evenimentul a avut loc Butler Farm Show Grounds sâmbătă după-amiază.

Un spectator a murit pe loc și alți doi se află în stare critică.

Atacatorul a tras de la între 120 și 150 metri distanță FOTO Amy O'Kruk și Renée Rigdon/CNN

Atacatorul a tras de la între 120 și 150 metri distanță FOTO Amy O'Kruk și Renée Rigdon/CNN

Trump a fost rănit la ureche în incidentul pe care FBI îl consideră o tentativă de asasinat.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii