Momentul în care liderul Hamas este observat de o dronă, iar acesta aruncă cu un obiect în ea. Filmul uciderii lui Yahya Sinwar

Momentul în care liderul Hamas este observat de o dronă, iar acesta aruncă cu un obiect în ea. Filmul uciderii lui Yahya Sinwar

Liderul Hamas Yahya Sinwar, unul dintre autorii masacrului din 7 octombrie din Israel, a fost ucis miercuri în timpul unei operațiuni în Fâșia Gaza. Armata israeliană a difuzat o înregistrare video care arată ultimele momente ale acestuia.

Imaginea în care apare liderul Hamas în ultimele sale clipe FOTO: IDF

Imaginea în care apare liderul Hamas în ultimele sale clipe FOTO: IDF

Forțele de Apărare ale Israelului au confirmat că Sinwar a fost „eliminat” după ce oficialii israelieni au efectuat teste ADN și au folosit fișele dentare pentru a-i confirma identitatea.

Clădirea în care se afla liderul Hamas, Yahya Sinwar, a fost lovită miercuri de un tanc. Informația este dezvăluită de o sursă care susține că israelienii au aflat abia joi că l-au ucis pe Sinwar.

Din videoclipul publicat de IDF se observă că Yahya Sinwar se afla într-o clădire în ruină, atacată anterior de israelieni. În imagini apare un bărbat cu fața parțial acoperită.

Filmul video a fost postat pe Facebook, însoțit de textul „imagini neprelucrate ale ultimelor momente ale lui Yahya Sinwar”.

În imagini apare un bărbat rănit grav la o mână, așezat într-un fotoliu, într-o clădire distrusă. Drona intră pe unul dintre geamurile ruinei și se apropie de bărbat, care pare că este singur.

Acesta o vede și aruncă cu un băț spre direcția dronei. Ulterior, se presupune că soldații israelieni au intervenit în forță cu o nouă lovitură asupra clădirii, iar bărbatul este ucis.

Israelul spune că o dronă a descoperit, ulterior, corpul lui Sinwar în dărâmăturile clădirii, care a fost lovită miercuri de un tanc.

IDF a prelevat probe ADN care au demonstrat că este vorba despre Yahya Sinwar.

Potrivit unei surse citate de CNN, armata israeliană desfășura o „operație de rutină” miercuri, când a fost observată mișcare în clădire.

O confirmare indirectă a venit și de la premierul israelian. Netanyahu avertizat că războiul din Gaza nu s-a încheiat şi că Israelul va continua până când ostaticii se vor întoarce acasă, relatează The Times of Israel .

„Cel care a comis cel mai rău masacru din istoria poporului nostru de la Holocaust, ucigașul în masă care a ucis mii de israelieni, a răpit sute de poporul nostru, a fost eliminat astăzi de eroicii noștri soldați. Astăzi, așa cum am promis că vom face, am reglat conturile. Astăzi răul a primit o lovitură, dar sarcina noastră nu a fost încă încheiată”, a spus Netanyahu într-o declaraţie video înregistrată.

Liderul Hamas a fost omorât FOTO: internet

Liderul Hamas a fost omorât FOTO: internet

„Dragelor familii ale ostaticilor, le spun: acesta este un moment important în război. Vom continua cu toată forţa până când toţi cei dragi vouă, cei dragi nouă, vor fi acasă. Aceasta este obligația noastră supremă. Este obligația mea supremă”, le-a spus premierul israelian

Hamas nu va mai conduce Gaza”, a promis Netanyahu.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Imagini care dau de gândit din Ucraina...

2 „Cel mai rău scenariu posibil pentru Rusia” / Prințul saudit refuză invitația la summitul BRICS și scade prețul petrolului

3 Noi dezvăluiri despre „afacerea Nordis”

4 Cum mai afli una-alta despre unul-altul când se vinde-cumpără un teren în Giurgiu...

5 Lovitură de teatru! / Sute de cetățeni moldoveni au fost antrenați în Rusia, Serbia și Bosnia pentru răsturnarea guvernului din Republica Moldova! / Instr…