Momentul care a pus-o la pământ pe Simona Halep. Verdictul a fost pus de un antrenor care știe bine tainele circuitului WTA

Momentul care a pus-o la pământ pe Simona Halep. Verdictul a fost pus de un antrenor care știe bine tainele circuitului WTA

Simona Halep, numărul 870 WTA, a decis să se retragă din circuitul profesionist la 33 de ani, deși alte sportive, mai în vârstă decât ea, fac față cu brio competiției, fiind clasate în Top 100 mondial.

Corpul n-a mai susținut-o pe Simona

Corpul n-a mai susținut-o pe Simona

Iată două exemple care susțin teoria că retragerea Simonei poate fi socotită una înainte de vreme. Daneza Carlone Wozniacki, victorioasă în fața Simonei Halep în finala de la Australian Open 2018, a revenit în circuitul profesionist și are rezultate decente. Nordica este pe locul 84 WTA, la vârsta de 34 de ani și după ce a devenit mămică. Caroline are 5-2 la general în duelurile cu Simona. Tot după naștere a revenit în circuit și bielorusa Victoria Azarenka. La 35 de ani, este pe locul 30 WTA. Românca o conduce pe „Vika” la general cu scorul de 3-2. Dacă punem în balanță doar aceste două cazuri, retragerea Simonei pare prematură, dacă ar fi să ignorăm complet o chestiune determinantă: corpul funcționează și reacționează diferit.

„Accidentările au un corespondent cauzal emoțional”

Antrenorul Marius Vecerdea, care a lucrat în circuit cu rusoaica Elena Dementieva (o sportivă firavă, măcinată de accidentări), crede că Simona Halep nu s-a putut repune pe linia de plutire după scandalul de dopaj. Și lansează teoria, susținută de numeroși specialiști în medicină, că neputința fizică decurge din problemele mentale. Pe fondul cazului Roxadustat, Simona a reclamat numeroase probleme medicale, la umăr și la genunchi.

Retragerea Simonei din tenis pare să fie definitivă ținând seama de propriile ei afirmații de după meciul de la Cluj, cu referire la faptul ca “există viață după tenis, am și alte obiective, corpul nu îmi mai permite să ajung la nivelul de top”.

Consider că sunt șanse să revină în top mondial, indiferent de antrenor, singura condiție fiind dorința și voința ei (dacă există) și disponibilitatea de efort atât în sens fizic (dacă o ajută corpul), cât și în sens mental.

Marius Vecerdea

Marius Vecerdea

Cred că experiența cu scandalul de dopaj a contribuit enorm la declinul ei sportiv din punct de vedere mental, cu consecințe și asupra aspectelor fizice. Se cunoaște faptul că accidentările au un corespondent cauzal emoțional în cele mai multe cazuri și sunt convins că Simona se află în această situație.

Din declarațiile ei reiese că ar fi împăcată cu decizia de retragere din competiții și chiar cu continuarea unei vieți în altă direcție. Sper să rămână apropiată tenisului românesc prin implicarea în proiecte de dezvoltare în România, poate chiar și la federația de tenis. Avem nevoie de oameni dedicați în acest sens”.

Deși a contribuit involuntar la prăbușirea Simonei, putând fi acuzat că poartă măcar o culpă morală, antrenorul Patrick Mouratoglou i-a trimis un mesaj public sportivei după retragerea anunțată marți seară.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Ce avem noi aici?

2 Surprize-surprize... / Ciudatul „studiu” publicat de serviciile din Franța în limba română și banii din Ucraina pentru campania lui Georgescu

3 VIDEO Misteriosul interviu dat de patronul Nordis în miez de noapte lui Marian Ceaușescu...

4 Ce se întâmplă în PSD? / Tractoristul Stănescu, primele atacuri cu manta la Ciolacu...

5 De citit... Caracatița Nordis în politică și justiție