Momentele teribile trăite de un vlogger român în Portugalia. „Arde tot, nu știu cum mai ies de aici”

Momentele teribile trăite de un vlogger român în Portugalia. „Arde tot, nu știu cum mai ies de aici”

Emil, un cunoscut vlogger român, și-a propus să ajungă la El Camino de Santiago, dar s-a aflat în mare pericol. Într-o pădure din Portugalia, el a fost surprins de un incendiu uriaș care i-ar fi putut fi fatal.

Incendiile de pădure au afectat părți din Portugalia. FOTO: Pexels

Incendiile de pădure au afectat părți din Portugalia. FOTO: Pexels

Emil și-a propus să ajungă la El Camino de Santiago, un traseu de pelerinaj creștin care duce mormântul apostolului Iacob cel Mare, situat în cripta Catedralei din Santiago de Compostela, în Spania. Românul din Portugalia și a străbătut deja câteva etape importante. Totuși, pe când se afla în apropiere de Porto, într-o zonă împădurită cu mai multe sate, a trecut prin momente delicate. Totul ar fi putut să se termine rău, după ce Emil a fost surprins un incendiu uriaș. El a filmat totul, iar clipul l-a pus pe contul său de You Tube.

Incendiile sunt destule de frecvente pe durata verii, în țări ca Grecia, Portugalia sau Spania. Vegetația uscată din cauza căldurii ia foc ușor, iar de cele mai multe ori e suficient ca neglijențele unor localnici să provoace incendii care să mistuie kilometri întregi de pădure.

„Săraci rău de tot ăștia”

La un moment dat, deja cu o zi înainte să treacă prin mare sa aventură, românul a simțit fum și a văzut în depărtare flăcări.

„Nu știu dacă se vede, dar e plin de incendii de vegetație. Se simte și cenușă în aer. Și drumul deviat”, a spus vloggerul , în timp ce își căuta un loc unde să se cazeze.

Ajuns într-un sat, a constatat cu stupoare că singurul local din localitate era închis și nu a găsit unde să mănânce.