Moment penibil pentru Putin. Dictatorul rus s-a bâlbâit încercând să pronunțe numele lui Erdogan, la summitul BRICS

Moment penibil pentru Putin. Dictatorul rus s-a bâlbâit încercând să pronunțe numele lui Erdogan, la summitul BRICS

Un moment jenant a avut loc la summit-ul BRICS atunci când președintele Rusiei, Vladimir Putin, s-a încurcat, încercând să pronunțe numele președintelui Turciei, Recep Tayyip Erdogan, scrie Dialog.ua .

Putin s-a bâlbâit încercând să pronunțe numele lui Erdogan/FOTO: X

Putin s-a bâlbâit încercând să pronunțe numele lui Erdogan/FOTO: X

Incidentul, surprins live și devenit viral pe internet, îl arată pe președintele rus care se bâlbâie atunci când îl introduce pe președintele turc înaintea discursului său. Putin, care a împlinit 72 de ani la începutul lunii, a arătat tot mai multe semne cum că ar avea probleme la nivel cognitiv.

„Are cuvântul președintele Republicii Turcia, Recep Ercagan... Recep Tayyip... Ercagan..., Erdogan ,”, a spus președintele.

Nu ar fi prima dată când Putin se încurcă în pronunțarea numelor liderilor, adesea greșind în numele președintelui Kazahstanului, Kassym-Jomart Tokayev.

Potrivit neurologilor, dificultatea pronunțării cuvintelor poate fi un semn al bolii Parkinson, boli neurodegenerative sau cerebrale. De asemenea, poate fi vorba de tipuri demență, tulburări de memorie, procesarea lentă a informațiilor și dificultăți în găsirea cuvintelor.

Summitul BRICS a adunat în orașul Kazan aproximativ 20 de lideri ai statelor membre, printre care președintele Chinei Xi Jinping şi premierul indian Narendra Modi. Unul din obiectivele întâlnirii l-a reprezentat găsirea unor modalități de scădere a numărului tranzacțiilor în dolari. Astfel, sancțiunile impuse de SUA devin din ce în ce mai nesemnificative.

Totuși, s-a recomandat participanților la summit să aibă la ei bani cash, în special dolari și euro, întrucât sunt singurele valute pe care le pot schimba liber în ruble la majoritatea băncilor din Rusia.

Potrivit unei declarații a președintelui rus, 30 de țări noi vor să adere la BRICS. Anul acesta, au aderat deja Iran, Egipt, Etiopia şi Emiratele Arabe Unite.

Ar fi, fără îndoială, greşit să ignorăm interesul fără precedent al ţărilor din Sudul Global şi din Est de a-şi consolida contactele cu BRICS", a afirmat preşedintele Putin.

Deși blocul de state se dorește a fi o alternativă a organizațiilor occidentale, ar putea să eșueze datorită disputelor interne, potrivit Business Insider. De asemenea, există o competiție între președintele Rusiei și cel al Chinei privind cine conduce Sudul global, chiar dacă Putin și Xi Jinping promit o colaborare strânsă pentru o ordine globală corectă, scrie Le Figaro.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Motivul pentru care Laura Crișan și-ar fi aruncat tatăl în aer

2 Gigi Becali, despre generalul Lucian Pahonțu: „Are cea mai mare putere din România” / „Mi-e frică de omul ăsta”

3 Mungiu-Pippidi / „Maia Sandu a fost sfătuită prost, probabil din zona serviciilor românești”

4 „Numărul de șefi de stat care au răspuns invitației lansate de Vladimir Putin arată că liderul de la Kremlin nu este deloc izolat pe scena internațion…

5 VIDEO Constructorul turc de pe Drumul Expres Craiova–Pitești va produce „cea mai mare surpriză din 2024”