Modul în care este tăiată ceapa schimbă gustul mâncării. Trucurile unui chef pentru preparate delicioase

Modul în care este tăiată ceapa schimbă gustul mâncării. Trucurile unui chef pentru preparate delicioase

Știai că modul în care tai ceapa poate schimba gustul preparatului tău? Folosind ceapa feliată și controlând temperatura la care este expusă, poți obține o aromă mult mai subtilă.

Diferite metode de a tăia ceapa pentru diferite preparate Colaj

Diferite metode de a tăia ceapa pentru diferite preparate Colaj

Câștigătoarea primului sezon din MasterChef India , Pankaj Bhadouria, a devenit extrem de populară pe rețelele de socializare, împărtășind sfaturi și trucuri utile pentru toți, de la începători până la bucătari experimentați.

Într-o postare recentă, chef Pankaj a explicat cum tăierea cepei poate influența gustul preparatului final.

Ce spun, însă, experții despre acest subiect și ce indică diferitele forme și dimensiuni ale cepei în ceea ce privește aroma sa?

„Cu cât mai mulți pereți celulari sunt distruși, cu atât gustul devine mai intens”

Un celebru chef indian, Jayraj Chandani, care conduce 689 - un club de elită din India cunoscut sub denumirea de „Club Quorum”, un spațiu exclusivist dedicat întâlnirilor sociale, de afaceri și networking - a dezvăluit detalii incredibile despre ceapă .

Un aspect remarcabil al cepei - parte din familia Allium, alături de usturoi, ceapă verde, praz și altele - este că aceasta are foarte puțin parfum înainte de a fi tocată, iar intensitatea gustului depinde de modul în care este tăiată (VEZI VIDEO).