Mitul alimentelor ce ajută la slăbit, spulberat de un dietetician american

Mitul alimentelor ce ajută la slăbit, spulberat de un dietetician american

Shyla Cadogan, un dietetician clinic american de la LifeBridge Health din Baltimore, Maryland spulberă mitul că anumite produse ajută la slăbit și că demonizarea unor alimente și lăudarea altora nu se bazează pe dovezi științifice. Experta spune că nu există alimente care sunt împărțite în ”bune” sau în ”rele”, iar acestea nu te vor face să dai jos kilogramele.

Ea explică că toate alimentele au calități benefice - chiar dacă doar oferă energie, atunci când ți-e foame. În plus, fiecare persoană reacționează diferit la consumul alimentelor din cauza faptului că fiecare om are o biochimie proprie, o cultură și o genetică individuale, potrivit Daily Mail .

Punerea anumitor alimente pe un piedestal nu te ajută să slăbești sau să îți îmbunătățești sănătatea și poate crește riscul de a dezvolta o alimentație dezordonată, potrivit unei expertize recente scrise de dieteticianul clinic Shyla Cadogan de la centrul LifeBridge Health din Baltimore, Maryland, Statele Unite.

Ea explică că toate alimentele au calități benefice - chiar dacă doar oferă energie atunci când ți-e foame. Și studiile arată că alimentele individuale nu prezic rezultate slabe asupra sănătății, ci mai degrabă dietele sunt un întreg.

Mai rău și mai rău, opiniile binare despre alimente sunt asociate cu comportamente de alimentație excesivă, care pot provoca creșterea în greutate. „Un tipar de limitare a fiecărei pofte este cea mai rapidă cale către un ciclu de restricție excesivă”, spune doamna Cadogan.

Ea adaugă că includerea poftelor în dieta ta „înlătură dorința de a-l dori mereu și, eventual, să te îndopi la un moment dat”.

Mai mult decât atât, scrie ea, vinovăția și stresul care rezultă din vorbirea cu sine negativă, cum ar fi „Am fost atât de rău săptămâna asta” pot face mai mult rău desertului cu moderație - crescând riscul de alimentație dezordonată care vede pe cineva să restricționeze alimentele și chiar să moară de foame înșiși.

Alți experți au declarat că fac ecou îngrijorările doamnei Cadogan cu privire la numărul de americani care adoptă această atitudine față de mâncare. Kathleen Lopez, un dietetician înregistrat în New Hampshire, a spus: „Fiecare dintre noi are o biochimie, o cultură și o structură genetică individuale, ceea ce înseamnă că reacționăm diferit la alimente - și vom mânca și nu vom mânca anumite lucruri.

Noi dovezi dezvăluite de oamenii de știință: Descoperire de proporții biblice, amintită în Geneză VIDEO

Alimentele nu sunt bune sau rele. Ori lucrează pentru tine, ori nu! Tăierea unui întreg grup de alimente pentru a pierde în greutate - fie că este vorba de carbohidrați, zahăr sau alimente ultraprocesate, funcționează foarte rar”.

Este un factor de risc major pentru tulburările de alimentație, precum și pentru tulburările de alimentație clinice, cum ar fi anorexia și bulimia.

Alimentația dezordonată se află pe un spectru între alimentația normală și o tulburare de alimentație și, de obicei, include un model de alimentație restrictivă, alimentație compulsivă sau modele de alimentație neregulată.

Experții subliniază că tulburările de alimentație cresc, de asemenea, unele dintre aceleași riscuri de a consuma cantități mari de alimente „rele” foarte procesate, grase și zaharoase, care duc la boli de inimă, probleme digestive, hipertensiune arterială, creștere în greutate și accident vascular cerebral.

Doamna Cadogan a spus: „Dacă vă bateți pentru că ați mâncat mâncare „rea”, vă faceți mai mult rău decât mâncarea reală. Te presezi pentru a avea modul „perfect” de a mânca, ceea ce este ceva care nu se va întâmpla niciodată și este pur și simplu nepractic.”


populare
astăzi

1 Amănunte care dau fiori despre unul dintre cei mai puternici și enigmatici șmecheri ai planetei

2 Foarte interesante amănunte...

3 VIDEO „N-are cum. E mai mare” / Reacția lui Putin după ce a fost contrazis de primarul Moscovei într-o discuție despre salariu mediu

4 Unul dintre posibilii autori ai furtului tezaurului dacic, surprins pe camera de supraveghere. Se face apel pentru identificarea individului

5 Fostul șef al spionilor din România, despre Călin Georgescu și Donald Trump: „Cum se poate compara o broască oarecare cu un leu”