Mitingul COTAR programat joi a fost amânat pentru că Primăria a respins organizarea

Mitingul COTAR programat joi a fost amânat pentru că Primăria a respins organizarea

Mitingul Confederației Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR) nu mai are loc joi pentru că Primăria Capitalei a respins, în ședința din 7 decembrie, organizarea acestei manifestații.

'COTAR a luat legătura cu majoritatea organizațiilor patronale din transport și împreună vom depune o nouă cerere, pentru a organiza un protest la nivel național al transportatorilor rutieri. Totodată, anunțăm public faptul că la data când vom anunța protestul, sperăm ca Primăria Capitalei să ne dea aprobare. În caz contrar, vom declanșa un protest spontan', se arată în comunicat.

Președinte COTAR, Vasile Ștefănescu, a precizat că membrii organizației pe care o conduce sunt dispuși să plătească amenda de 10.000 lei, dacă nu li se dă dreptul la organizarea unui protest.

'Suntem dispuși să plătim inclusiv amenda de 10 000 de lei, dacă nu ni se va da dreptul la organizarea unui protest. Considerăm că Art. 30 din Constituția României, privind dreptul la libertatea de exprimare, este inviolabil, însă este încălcat de autoritatea publică locală', a spus Ștefănescu.

COTAR își exprimă public regretul pentru modul în care Primăria Municipiului București a soluționat cererea de miting și își exprimă speranța că noua cerere va fi soluționată favorabil, în acord cu prevederile constituționale.

'În data de 8 decembrie am avut discuții cu primarul general, legate de problemele reclamate din cadrul Direcției de Transport, și ne-a promis un plan de măsuri pe care îl va comunica în câteva zile. Tot ieri ne-am întâlnit, la Autoritatea de Supraveghere Financiară, cu domnul Marius Vorniceanu, vicepreședinte al instituției. La întâlnire au participat mai multe organizații patronale din transport. Concluzia ar fi cam aceeași: multe promisiuni. Au dat termen asigurătorilor în primul rând să vină cu nota de fundamentare pentru aceste măriri aberante ale polițelor RCA de până la 400%; au promis că pentru transportul local se va scoate din polița RCA cartea verde; așteaptă ca asiguratorii să vină cu prețuri reale, justificate, până la 31.12.2015', informează comunicatul citat.

În opinia COTAR, taxa obligatorie RCA este o problemă națională, nu numai a transportatorilor.

'Pentru cetățenii posesori de autoturism, taxa s-a dublat din decembrie anul trecut și până în prezent, înregistrând o creștere de 100% nejustificată, percepută de către societățile de asigurări. Toate aceste promisiuni sunt doar vorbe goale, dacă nu vedem și punerea lor în aplicare', mai arată COTAR.


populare
astăzi

1 Informații care dau fiori...

2 ALERTĂ România, condamnată să-i plătească 85 de milioane de euro plus dobânzi fostului proprietar rus al rafinăriei RAFO Onești

3 VIDEO Priviți ce „drăcovenie” au scos americanii din „cutia cu maimuțe”

4 Dau și ceilalți? / O mare navă rusă s-a scufundat în Mediterană după o explozie la sala motoarelor / „Ursa Major” era „strategică” pentru Rusia

5 Băiatul lui Ștefan Bănică Jr. povestește cum a fost bătut și umilit: „Mi-a dat pumni în burtă, apoi se lua de mine: de ce plângi, ești fetiță?”