Misterul longevității medicului de 102 ani: „Am început să mănânc sardine când aveam 6 ani, înainte să se descopere acizii omega-3”

Misterul longevității medicului de 102 ani: „Am început să mănânc sardine când aveam 6 ani, înainte să se descopere acizii omega-3”

Un medic de 102 ani dezvăluie care sunt secretele longevității sale. Bărbatul spune că s-a pensionat la vârsta de 85 de ani, iar de atunci a continuat să facă mișcare fizică și să-și prepare singur mâncarea.

Dr. William a împlini 102 ani FOTO: FB

Dr. William a împlini 102 ani FOTO: FB

De cele mai multe ori, cheia pentru a trăi atât de mult este o rutină sănătoasă menținută pe tot parcursul vieții. Obiceiurile sănătoase nu numai că reduc riscul de îmbolnăvire, dar fac posibilă și o viață mai lungă cu calitate, scrie elespanol.

Samir Sinha, medic la spitalul Mount Sinai din Toronto (Canada) a prezentat unul dintre pacienții săi din secția de geriatrie. Acest pacient tocmai a împlinit 102 ani și și-a dedicat viața practicării medicinei.

Este vorba de dr. William, care a împărtășit cele trei trucuri pe care le-a aplicat în viața sa, reușind să ajungă la vârsta de 102 ani. S-a născut în Marea Britanie în 1922 și a lucrat până la vârsta de 85 de ani.

Sinha explică faptul că, deși dr. William vine în mod regulat la spitalul său pentru controale, o combinație de genetică și de obiceiuri sănătoase de viață a dus de fapt la sănătatea sa bună. El a mărturisit care sunt cele trei „secrete” care i-au dat o viață atât de lungă.

Dr. William: Nu vă permiteți să stați pe loc

Primul dintre acestea este acela de a rămâne activ. După cum explică Dr. William, el obișnuia să înoate de patru până la cinci ori pe săptămână când era tânăr, dar și astăzi face exerciții fizice.

Merge pe jos în fiecare zi și ridică greutăți de aproximativ șapte kilograme. „Fiți atenți cu inactivitatea. Nu vă permiteți să stați pe loc”, a explicat centenarul, care susține că cheia mobilității este să vă mișcați.

Medicul său explică faptul că William combină în fiecare zi exerciții aerobice și de rezistență, care „sunt ideale pentru menținerea sănătății vasculare și cerebrale, menținându-și în același timp mușchii și oasele puternice”. Exercițiile fizice sunt recunoscute de experții în longevitate ca fiind o parte esențială a asigurării unei zile de naștere sănătoase.

Este un mare fan al sardinelor

Al doilea secret de longevitate al doctorului Williams este consumul de alimente preparate acasă în fiecare zi. Dr. William spune că încă își gătește propriile mese, chiar și la vârsta de 102 ani.

El dezvăluie că este un mare fan al sardinelor. „Am început să le mănânc când aveam șase ani, chiar înainte să se descopere ce sunt acizii grași omega-3”, spune centenarul.

Spre deosebire de alimentele ultraprocesate, sardinele sunt o sursă abundentă de proteine și grăsimi sănătoase pentru inimă . În plus, acizii grași omega-3 reduc inflamația, care este legată de multe boli.

În cele din urmă, Dr. Williams spune că munca sa l-a ajutat să ajungă la această vârstă. S-a pensionat la vârsta de 85 de ani și a avut întotdeauna mai multe locuri de muncă simultan. A început ca medic primar, dar a fost și psihoterapeut înainte de a se pensiona. „Schimbarea locurilor de muncă este bună pentru toată lumea. Nu poți adormi în viață. Trebuie să rămâi interesat”, spune el.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Becali, insinuări sexuale despre relația cu Anca Alexandrescu, pe care a cunoscut-o când ea avea 16 ani...

2 Text dur scris de Cornel Ivanciuc

3 VIDEO Imagini proaspete cu Putin...

4 VIDEO Aceste imagini din Paris spun multe...

5 Așa o fi?