Misterul iahtului scufundat în Sicilia. Trupul antreprenorului britanic Mike Lynch a fost recuperat

Misterul iahtului scufundat în Sicilia. Trupul antreprenorului britanic Mike Lynch a fost recuperat

Trupul magnatului britanic din domeniul tehnologiei, Mike Lynch, a fost recuperat joi din epava iahtului său de familie, care s-a scufundat la începutul acestei săptămâni în largul coastei Siciliei, în timpul unei furtuni violente, a declarat un oficial italian de rang înalt.

Trupul antreprenorului britanic Mike Lynch a fost recuperat FOTO Arhivă

Trupul antreprenorului britanic Mike Lynch a fost recuperat FOTO Arhivă

Fiica lui Lynch, Hannah, în vârstă de 18 ani, este încă dată dispărută, a declarat pentru Reuters un oficial din cadrul Ministerului de Interne, Massimo Mariani, după ce a fost informat de serviciile de urgență.

Trupurile altor patru persoane care au dispărut când barca s-a scufundat au fost recuperate din iaht miercuri.

Bayesian, un superiaht de 56 de metri (184 de picioare) sub pavilion britanic, care transporta 22 de pasageri și membri ai echipajului, era ancorat în largul portului Porticello, lângă Palermo, când a dispărut sub valuri în doar câteva minute după ce o furtună a lovit în primele ore ale dimineții de luni.

Cincisprezece persoane, inclusiv soția lui Lynch, au supraviețuit dezastrului.

Cine a fost Mike Lynch

După ce a co-fondat firma britanică de tehnologie Autonomy în 1996 și a sprijinit mai multe firme de tehnologie de succes, omul de afaceri a fost considerat de unii drept răspunsul britanic la fondatorul Microsoft Bill Gates.

Magnatul britanic al tehnologiei s-a îmbogățit prin vânzarea companiei sale Autonomy către gigantul american Hewlett-Packard (HP) în 2011, pentru 11 miliarde de dolari (8,6 miliarde de lire sterline).

După vânzarea Autonomy către HP în 2011 - din care se crede că Lynch a încasat 500 de milioane de lire sterline - a continuat să înființeze firma de investiții în tehnologie Invoke Capital.

În 2018, procurorii americani l-au acuzat pe Lynch de umflarea artificială a valorii companiei.

În luna iunie, acesta a fost achitat în SUA de mai multe acuzații de fraudă, pentru care risca două decenii de închisoare.

Legături cu spionajul

Lynch a cofondat Darktrace în parteneriat cu foști oficiali ai serviciilor de informații britanice în 2013.

Unul dintre co-fondatori a fost Stephen Huxter, o figură de rang înalt în echipa de apărare cibernetică a MI5 , care a devenit director general la Darktrace.

Fostul șef al MI5 - Jonathan Evans a stat de asemenea în consiliul de administrație al Darktrace pentru o perioadă, în timp ce Jim Penrose, un fost angajat al Agenției de Securitate Națională a SUA, a condus anterior operațiunile companiei americane.

Printre alți foști fani ai companiei s-ar număra și directorul de tehnologie Dave Palmer, care a lucrat anterior la MI5 și GCHQ, și directorul de securitate John Richardson, care a lucrat la apărarea cibernetică pentru guvernul Regatului Unit.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai competentă funcționară din România, cu funcții în mai multe ministere, e șefa CA al Romarm și a luat de la Transelectrica 930.000 lei

2 Un general american, uluit de ce a văzut în regiunea rusă Kursk: Chinul lui Putin dezvăluit

3 S-a întors roata / Ucraina atacă Moscova cu drone

4 O fată de 12 ani a fost violată de șase ori, în schimbul lichidării unei datorii pe care o avea iubitul său

5 Un pilot rus de drone a trecut de partea Ucrainei, nu înainte de a arunca o grenadă în dormitorul ofițerilor