Misterul femelei gibon care a născut, deși trăia singură în cușcă, rezolvat după 2 ani

Misterul femelei gibon care a născut, deși trăia singură în cușcă, rezolvat după 2 ani

Îngrijitorii de la grădina zoologică japoneză au aflat abia după doi ani cum a reușit să nască o femelă gibon care a rămas însărcinată deși trăia singură în cușcă.

Femela gibbon trăia singură în cușcă FOTO Shutterstock

Femela gibbon trăia singură în cușcă FOTO Shutterstock

În urmă cu doi ani, „Momo“, un gibon cu mâini albe în vârstă de 12 ani, și-a șocat îngrijitorii de la Grădina Zoologică și Botanică Kujukushima din Nagasaki, când a născut în ciuda faptului că nu avea niciun mascul cunoscut care să o însoțească, conform CNN.

Acum, în urma unui test ADN efectuat pe puiul ei, grădina zoologică a aflat cine este tatăl - și are chiar o teorie despre cum s-au împerecheat gibonii.

Testul a arătat că tatăl este Itō, un gibon agil în vârstă de 34 de ani, care se afla într-o incintă adiacentă cu Momo în perioada în care aceasta a rămas însărcinată.

Grădina zoologică a declarat, pentru CNN, că Momo și Itō au reușit să se împerecheze printr-o mică gaură într-o placă de oțel dintre incintele lor. Gaura măsura aproximativ 9 milimetri în diametru.

Bebelușul maimuță - care încă nu a fost numit - cântărește acum aproximativ 2 kilograme și „crește sănătos" sub atenția plină de dragoste a lui Momo, a precizat grădina zoologică.

„Este o viață prețioasă care se naște pe lume, vom continua să avem grijă de el și sperăm că va avea o viață lungă și sănătoasă", a declarat Hideki Hisano, director adjunct al grădinii zoologice.

Gibonii sunt printre cele mai mici maimuțe

Gibonii se numără printre cele mai mici maimuțe, dar au voci puternice care cântă și care s-au dezvoltat într-un limbaj elaborat.

Există zeci de specii de giboni care sunt originare din anumite părți ale Asiei, din nord-estul Indiei până în China și până în arhipelagul Borneo.

Populația de giboni agili în sălbăticie a scăzut și au fost incluși pe lista speciilor pe cale de dispariție în Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii, deoarece habitatul lor este amenințat de activitățile umane, cum ar fi defrișările, mineritul și construcția de drumuri.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Oameni buni, vă dăm un sfat / Începând de anul ăsta, fiți pregătiți pentru orice!

2 VIDEO Imagini care trebuie văzute de la vizita lui Trump jr. în Groenlanda...

3 Așa este în America...

4 VIDEO „S-a terminat, Vladimir, nu mai există niciun imperiu. Ești un idiot!”

5 VIDEO Da, sunt ruși „sancționați” și „izolați”, „plângând” la Courchevel, în Franța...