Misterioasa misiune „de mare risc” a submarinului nuclear american USS Washington în nordul Europei

Misterioasa misiune „de mare risc” a submarinului nuclear american USS Washington în nordul Europei

Un submarin de atac cu propulsie nucleară [SNA] de clasa Virginia, USS Washington, a fost desfășurat în Europa sub autoritatea Flotei a Vi-a a Marinei SUA pentru „misiuni de mare risc”.

Submarin nuclear de atac al SUA în Europa. Ce „misiuni vitale și de risc” împotriva Rusiei a avut?

USS Washington a primit cea mai înaltă distincție colectivă pentru eroism - „Presidential Unit Citation” - pentru misiunile din Europa, între iunie și decembrie 2023.

S-au oferit puține detalii despre misiunile sale, cu excepția faptului că acesta a făcut escale în Scoția și Norvegia, ceea ce sugerează că a patrulat în așa-numita zonă GIUK [Groenlanda, Islanda, Regatul Unit], care este foarte frecventată de submarinele Marinei Rusiei.

La 21 octombrie, Marina SUA a raportat că USS Washington – supranumit „Blackfish”, pus în funcțiune în 2017 în Norfolk – a primit „Presidential Unit Citation” pentru „performanța remarcabilă în timpul operațiunilor din cadrul Flotei a VI-a”, în timpul desfășurării de șase luni.

„Acordarea pentru USS Washington a distincției „Presidential Unit Citation” este o onoare extraordinară și subliniază dăruirea excepțională și impactul strategic al echipajului său”, a declarat viceamiralul Rob Gaucher, comandantul Forței Submarine a Marinei SUA.

El a vorbit despre „operațiuni în medii provocatoare și cu risc ridicat” pentru a îndeplini „misiuni vitale pentru securitatea maritimă și stabilitatea globală”.

Creată în 1942, distincția „Presidential Unit Citation” este acordată unităților militare care s-au remarcat prin „performanța lor excepțională și eroism”. Este cea mai înaltă distincție „colectivă” a Pentagonului.

Deoarece misiunile SNA sunt în general clasificate, Marina SUA nu a oferit detalii despre acțiunile USS Washington, în afară de a spune că a obținut „informații sensibile și unice” în timpul celor trei misiuni „solicitante” și „critice” pentru securitatea națională a SUA.

Una dintre aceste misiuni este posibil să fi implicat Nordul Îndepărtat, unde forțe ale SUA, Rusiei și Chinei se luptă pentru supremație.

Echipajului i-a fost acordată și medalia Arctic, recent creată.

Din discursul unui membru al echipajului, citat în comunicatul US Navy, reiese că „în timpul desfășurării, rezistența echipajului a fost crucială pentru succesul său; colegii de navă sunt adevărați războinici subacvatici". "Fear the Blackfish!", a spus acesta, potrivit Opex360 .

Mai multe submarine au primit în trecut „Presidential Unit Citation”.

Cel mai decorat rămâne USS Parche, care l-a primit de nouă ori între 1974 și 2004, în principal pentru că a efectuat misiuni de informații, interceptarea cablurilor de comunicații subacvatice, precum și misiuni pentru recuperarea fragmentelor de rachete sovietice căzute în mare în timpul testelor.


Citește și:

populare
astăzi

1 Tipul de femeie care este ca un drog pentru bărbați. Ce spun studiile despre adevărata lege a atracției între bărbat și femeie

2 Interlopul Alex Stoica, băiatul lui Dacian Ursaru, a cumpărat mașini de aproape un milion de euro din banii furați de la americani

3 Omul ăsta pare că nu minte și spune lucrurilor pe nume când vine vorba despre puterea „slăbită” a Rusiei

4 „Ce dracu' să facem cu nenorociții ăștia de chinezi” / Soldații ruși, înregistrați în timp ce-i înjură pe nord-coreenii aduși să-i ajute

5 Americanii se pregătesc „să lupte în seara asta dacă va fi nevoie”