Mister în jurul unei foste balerine din SUA, descoperită legată într-o pădure din India. Femeia spune că a supravieţuit fără apă şi mâncare 40 de zile

Mister în jurul unei foste balerine din SUA, descoperită legată într-o pădure din India. Femeia spune că a supravieţuit fără apă şi mâncare 40 de zile

Săptămâna trecută, într-o pădure din statul Maharashtra din vestul Indiei, autorităţile au salvat o femeie în vârstă de 50 de ani, cetăţean american, care a fost descoperită de un cioban. Povestea pe care a spus-o ea medicilor este de-a dreptul halucinantă.

Lalita Kayi a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale. Foto: captură video

Lalita Kayi a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale. Foto: captură video

O americancă în vârstă de 50 de ani, a fost descoperită în urmă cu o săptămână în pădurile dese din districtul Sindhudurg, în vestul Indiei, după ce strigătele ei de ajutor au fost auzite de un cioban, care a alertat poliţia.

Femeia, legată cu un capăt de lanţ de un picior şi cu celălalt capăt de un copac, era deshidratată şi înfometată, starea sa de sănătate fiind precară. A fost transportată la spital, unde a primit îngrijiri medicale, iar vineri, când starea ei fizică s-a îmbunătățit, a fost transferată la un centru psihiatric pentru tratament suplimentar, au declarat medicii care o tratează pentru BBC .

Între timp, anchetatorii indieni au aflat că femeia se numeşte Lalita Kayi, are 50 de ani şi este cetăţean american. Potrivit poliției, ea a fost dansatoare de balet și practicantă de yoga în Massachusetts, SUA, și s-a mutat în India în urmă cu aproximativ 10 ani, pentru a studia yoga și meditația în Tamil Nadu. Aici l-a cunoscut pe cel cu care s-a căsătorit, despre care acum spune că a abandonat-o să moară în pădure, legată de un copac, fără apă şi fără mâncare.

Potrivit poliţiei, asupra ei s-au găsit o copie a pașaportului, care menționa că este cetățean american, și cardul Aadhaar - un act de identitate unic pentru indieni - cu adresa sa de domiciliu din Tamil Nadu, dar şi un telefon mobil, o tabletă și 31.000 de rupii (370 de dolari), ceea ce le-a permis să excludă furtul ca motiv.

Soţul femeii este în continuare căutat de poliţie şi, la o săptămână de la descoperiei ei, multe întrebări rămân fără răspuns, mai ales că medicii spun că ea ar suferi de o boală psihică, încât nu se poate stabili cât de adevărate sunt acuzaţiile pe care le face, împrejurările în care ea a ajuns în pădure şi de cât timp se afla acolo.

Lalita Kayi, care inițial nu putea vorbi, a comunicat cu poliția și cu medicii scriind notițe pe un carnețel. Ea și-a învinuit soțul că a legat-o de copac și a susținut că a stat fără apă și mâncare timp de 40 de zile. De asemenea, a afirmat că i s-a administrat o „injecție pentru psihoză extremă”, care i-a blocat maxilarul și a împiedicat-o să bea apă, și că a trebuit să i se asigure alimentația intravenos.

Pentru că nu putea vorbi, le-a scris poliţiştilor versiunea ei. Foto: captură video

Pentru că nu putea vorbi, le-a scris poliţiştilor versiunea ei. Foto: captură video

Poliția spune că încă mai caută indicii în telefonul mobil şi tableta pe care femeia le avea asupra ei, dar nu a putut verifica aceste afirmații și crede că este puțin probabil ca cineva să supraviețuiască fără mâncare sau apă pentru atât de mult timp. Cu toate acestea, a deschis un dosar de cercetare pentru tentativă de omor împotriva soțului ei și a trimis echipe în Tamil Nadu, Goa și Maharashtra pentru a investiga cazul.

Ambasada SUA la Delhi, despre care presa indiană spune că a „exercitat presiuni asupra poliției pentru a accelera ancheta”, a refuzat să comenteze cazul, „din cauza Legii privind confidențialitatea din SUA”, care reglementează difuzarea informațiilor private.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 O americancă stabilită în România, în stare de șoc: „În România găsești peste tot, în SUA nu se întâmplă așa”

2 Cea mai bună dovadă că sfârșitul lumii este aproape...

3 Procurorii DNA l-au reținut pe șeful Poliției Rutiere Maramureș

4 VIDEO War fashion / Un cecen capturat de ucraineni în regiunea Kursk purta un hanorac în valoare de 2.300 de dolari

5 Putin s-a enervat, a cerut împingerea imediată a ucrainenilor din Kursk și l-a întrerupt pe guvernatorul regiunii care făcea bilanțul teritoriului oc…