Mircea Marian: Șomerul de lux Crin Antonescu dă sfaturi PNL despre cum să se întoarcă în ghearele lui Dan Voiculescu

Mircea Marian: Șomerul de lux Crin Antonescu dă sfaturi PNL despre cum să se întoarcă în ghearele lui Dan Voiculescu

Domnul Crin Antonescu este, de mulți ani, șomer. Nu muncește, nu are salariu. Acesta este un fapt ușor de constatat citind declarațiile de avere ale consoartei sale, Adina Vălean. Domnul Crin Antonescu, liberal, fiind, nu cere nimic de la stat: nu are nici ajutor de șomaj, nici pensie, nici alte forme de asistență socială, scrie jurnalistul Mircea Marian pe defapt.ro .

Noroc cu soția sa, pe care PNL a plasat-o în funcția de comisar european (deși Siegfried Mureșan era incomparabil mai bine pregătit, mai muncitor și mai bine conectat la politica europeană) și câștigă circa 25.000 de euro pe lună, net. Domnul Crin Antonescu nu va avea probleme financiare nici în următorii cinci ani, fiindcă PNL a făcut-o pe soția sa europarlamentar.

De ce scriu? Fiindcă mi se pare atât de imoral, atât de imoral, modul în care domnul Antonescu dă acum sfaturi arogante PNL-ului, dar abia după ce a fost sigur că soția sa (și el, implicit) rămân la Bruxelles. Dacă o spunea acum patru luni, nu comentam. Era opinia sa onestă, pe care o afirma știind că există riscul ca soția sa să fie scoasă de pe listele de candidați. Dar nu a avut acest curaj.

Iar acum, mi se pare atât de ridicol ca domnia sa să certe PNL-ul, uitând ce carieră profesională și politică a avut domnia sa. Eu nu am uitat. A fost, alături de Dan Voiculescu, cel mai mare chiulangiu din Parlamentul României în legislatura 2008-2012: „Potrivit raportului IPP citat de Agerpres, din cele 127 de zile de vot (1.337 de voturi finale) din plenul Senatului, Crin Antonescu a participat la 18 voturi în nouă zile (1,3%), urmat de Dan Voiculescu (15 zile, 7,5%) şi Ioan Ghişe – PNL (23 de zile, 9,6%)”.

Facultatea de Istorie, care dura în acele vremuri cinci ani, a făcut-o în șapte ani.

Domnia sa vorbește de mediocritate? Nu a avut nici o performanță ca lider PNL, a fost tras de PSD, în 2012, fiind parte a uneia din cele mai odioase alianțe antireformiste – după opinia mea. USL a câștigat alegerile din 2012 blocând o reformă crucială în Sănătate, spargerea monopolului corupt și ineficient al CNAS. Iar omul își zice „liberal”!

Dar cel mai urât în ceea ce face acum domnul Antonescu este că iar s-a apucat să facă cu ochiul către Dan Voiculescu. Cât a fost lider al PNL, Antena 3 l-a lăsat pe Crin Antonescu să bată câmpii cât dorea, cum dorea. În schimb, Antonescu l-a ținut în brațe pe Voiculescu, deși în acei ani apăreau la suprafață informații despre fostul turnător al Securității: contracte dubioase cu energia electrică, terenuri arendate pe mai nimic de la Academia Română, turnătorii confirmate de CNSAS și Înalta Curte de Casație și Justiție, și, la final, condamnarea în dosarul ICA.

Ce cred că-l mână pe acest șomer de lux? Speră să se întoarcă. Să fie purtat pe brațe de membrii de Partid și apoi să refacă vechile găști de succes, cu turnătorul Felix, cu Ponta, cu Dragnea sau Daniel Constantin. Nu cred că se va întâmpla asta.

Domnule Antonescu, nu-i nici o rușine să vă apucați de muncă și să aveți, măcar acum, un job onest. Nu știu dacă aveți toate examenele necesare ca să predați istorie, dar cert se fac angajări la Lidl și McDonalds.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Macron este gay și căsătorit cu un bărbat trans care l-a molestat în copilărie” / A plouat cu aberații în dialogul dintre Candace Owens și Tristan Tate

2 VIDEO „Deja a început” / Irina Columbeanu a stârnit revoltă pe rețelele de socializare după ce s-a filmat în camera de hotel

3 Răsturnări misterioase de situație în Rusia! / Frica de trădare îl poate face pe Putin să resusciteze KGB. Șef al spionajului rus, bănuit ca s-ar întoar…

4 VIDEO Ce se întâmplă? / O companie întreagă a armatei ruse s-a predat în Kursk. Ucrainenii spun că n-au luat atâția prizonieri într-o singură zi de la î…

5 Mărturii din Primăria Moscovei: „Elitele rusești se așteptau ca incursiunea Ucrainei să se încheie în câteva zile. Acum încep să intre în panică”