Mircea Lucescu, selecționer: Burleanu dă cea mai mare lovitură de când conduce FRF

Mircea Lucescu, selecționer: Burleanu dă cea mai mare lovitură de când conduce FRF

La 10 ani după instalarea sa în fruntea Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu (40 de ani) dă cea mai mare lovitură. Pentru că șeful de la Casa Fotbalului tocmai a realizat ceea ce părea a fi o misiune imposibilă!

Mircea Lucescu. FOTO: Arhiva Adevărul

Mircea Lucescu. FOTO: Arhiva Adevărul

Concret, după plecarea lui Edward Iordănescu (46 de ani), cel care a refuzat prelungirea contractului cu FRF, Burleanu a reușit să ajungă la un acord cu Mircea Lucescu (79 de ani). Cu precizarea că prima variantă de care s-a folosit Burleanu, foarte abil, a fost Gheorghe Hagi (59 de ani).

Revenind la „Il Luce“, acesta a fost ofertat, în ultimii mulți ani, de diferite echipe din țară, dar răspunsul său a fost mereu unul negativ. Acum însă, liber de contract din noiembrie 2023, după plecarea de la Dinamo Kiev, Lucescu a acceptat provoarea FRF. El revine la prima reprezentativă după 38 de ani! Mircea Lucescu a fost selecționerul României, între 1981-1986, când a adunat 57 de partide: 23 de victorii, 19 egaluri, 15 înfrângeri.

Cu Lucescu selecționer, România s-a calificat pentru Euro 1984, într-o perioadă când doar 8 naționale ajungeau la turneul final continental, spre deosebire de 24 la Euro 2024!

În rest, după Revoluție, „Il Luce“ a activat în fotbalul românesc în două perioade, de fiecare dată, la Rapid: 1997-1998 și 1999-2000. Cu formația giuleșteană, reputatul tehnician a cucerit titlul (1998-1999), Cupa României (1997-1998) și Supercupa României (1999-2000).

Anuțul federației, privind acordul cu Mircea Lucescu, e așteptat din moment în moment, în cursul zilei de astăzi!

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 O americancă stabilită în România, în stare de șoc: „În România găsești peste tot, în SUA nu se întâmplă așa”

2 Cea mai bună dovadă că sfârșitul lumii este aproape...

3 Procurorii DNA l-au reținut pe șeful Poliției Rutiere Maramureș

4 VIDEO War fashion / Un cecen capturat de ucraineni în regiunea Kursk purta un hanorac în valoare de 2.300 de dolari

5 Putin s-a enervat, a cerut împingerea imediată a ucrainenilor din Kursk și l-a întrerupt pe guvernatorul regiunii care făcea bilanțul teritoriului oc…