Mircea Geoană, relații controversate cu gașca foștilor spioni comuniști care au lovit puternic chiar în NATO până după Revoluție

Mircea Geoană, relații controversate cu gașca foștilor spioni comuniști care au lovit puternic chiar în NATO până după Revoluție

Mircea Geoană, relații controversate cu gașca foștilor spioni comuniști care au lovit puternic chiar în NATO până după Revoluție.

Un nou scandal planează în jurul adjunctului șefului NATO, prezidențiabilul Mircea Geoană. Rând pe rând ies la iveală legăturile cu personaje controversate din perioada de dinainte de 1989. Zilele trecute, Mircea Geoană a trimis o coroană de flori la mormântul lui Mihai Caraman, zis “Agentul 007” al României în anii ‘50, un cunoscut spion care a penetrat NATO în perioada comunistă.

Imaginea construită de Mircea Geoană în ultimii doi ani, cu aura de lider NATO profesionist și fără de pată începe să se destrame. Notorietatea pozitivă creată artificial de laboratoarele din spatele lui Geoană este periclitată de încrengătura din jurul acestuia și de diferitele personaje controversate din viața sa profesională.

Ultimul exemplu este participarea, prin apropiați sau interpuși, la înmormântarea spionului român, însă supus KGB, Mihai Caraman.

 Cine a fost Mihai Caraman?

Legendarul spion comunist Caraman a ajuns cunoscut internațional după ce în anii ‘50-‘60 a reușit să racoleze mai mulți angajați NATO, cu ajutorul cărora a obținut informații și documente secrete pe care le-a dat mai departe KGB-ului. Acesta a fost înmormântat sâmbătă , la 95 de ani, într-un cimitir din Capitală.

De departe cel mai mediatizat moment de la înmormântare a fost sosirea unei coroane de flori semnată de familia Geoană. O coroană a fost transmisă ca omagiu si de către milionarul controversat, Ion Bazac, fost ministru al sănătății și afacerist român cu apropieri controversat de strânse de Moscova. Bazac este prietenul de “yachting” și vacanțe scumpe al lui Mircea Geoană de la Cannes.

Deși Mircea Geoană, citat de G4Media, a negat vehement că ar fi trimis o astfel de coroană, semnele de întrebare rămân cu privire la anturajul prezidențiabilului Geoană. Mai mulți apropiați ai acestuia fie au fost prezenți, fie au trimis un omagiu, precum Bazac sau Dan Dumitru.

„Nu am trimis nicio coroană. Nu știu cine s-a gândit să o trimită și să o fotografieze pentru a face o mare „știre” din asta, dar eu nu am avut nicio legătura. Pare să facă parte dintr-un joc politic degradant”, a comentat Geoană. 

Semnalul transmis de Ionuț Bazac, fost ministru al Sănătății, propus de Geoană

Ion Bazac, “colegul” lui Geoană de coroane trimise prin interpuși la înmormântarea de sâmbătă, a fost ministru al Sănătății în primul Guvern Boc, 2008-2009, la propunerea lui Mircea Geoană, pe atunci șef al Senatului, presa relatând de-a lungul timpului despre vacanțele scumpe petrecute împreună de cei doi.

Ca o altă coincidență, despre firma pe care Ion Bazac o deține, Inox SA, știm că în anul 2015 a primit de la Ministerul Apărării Naționale atestarea NATO de agent economic, iar de la 1 august 2023 societatea poate efectua operațiuni cu produse militare obținând certificatul necesar în acest sens de la Departamentul pentru Controlul Exporturilor (MAE), valabil până la 31 iulie 2024, adică luna aceasta.

Înmormântarea plină de “umbre” a lui Caraman

De la celebrul spion comunist și-a luat rămas bun toată crema serviciilor externe și interne de informații ale României, dar și capi ai mai multor aripi masonice din țară. Gândul a făcut publice mai multe imagini și informații de la eveniment, nepublicând însă și fotografii cu ofițerii încăactivi, pentru evita deconspirarea acestora.

Printre cei prezenți s-au numărat generalul (r) SIE Dan Dumitru, cel mai bun prieten al secretarului general adjunct al NATO, dar și fiul acestuia, Dragoș Dumitru, care este finul lui Mircea Geoană. Nu întâmplător, mai tânărul Dragoș Dumitru este detașat în prezent la Serviciul de Protecție și Pază la NATO.

Extrem de apropiat de Geoană, generalul spion Dan Dumitru a fost în trecut adjunct al lui Caraman și era spionîn cea mai secretă formațiune a spionajului comunist, Brigada „U”, supranumită „Fantome”.

La înmormântarea lui Mihai Caraman, zis “Agentul 007” al României, s-au mai aflat fostul ministru de Externe Teodor Meleșcanu, fostul purtător de cuvânt al SRI din anii ’90 Nicolae Ulieriu și generalul Cornel Biriș, care a activat zeci de ani în aceeași brigadă specială “Fantome”.

Nu au lipsit nici fostul actor Stelian Nistor sau generalul de brigadă (r) Bartolomeu Săvoiu, amândoi Mari Maeștri ai unor aripi masonice, nerecunoscute însă de Marea Lojă Națională din România.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Televiziunea de stat rusă a difuzat poze nud cu Melania Trump

2 Foarte interesante amănunte...

3 Un nou asasinat în lumea criptomonedelor

4 Comandantul fregatei Mărășești, cea mai mare navă de război construită vreodată în România, comandorul Valentin Marian Toma, a murit la doar 51 de ani

5 Ungaria lui Orban se scufundă în sărăcie. Economia României a depășit substanțial statul vecin