Mircea Geoană își încheie mandatul la NATO pe 10 septembrie. El ar urma să își anunțe candidatura la prezidențiale imediat după ceremonie

Mircea Geoană își încheie mandatul la NATO pe 10 septembrie. El ar urma să își anunțe candidatura la prezidențiale imediat după ceremonie

Mircea Geoană își va încheia mandatul de secretar general adjunct al NATO pe 10 septembrie, când va avea loc și o ceremonie, au declarat pentru G4Media surse politice. Geoană ar urma să își anunțe candidatura la alegerile prezidențiale imediat după ceremonie, potrivit acelorași surse, scrie G4Media .

Mircea Geoană se află într-o campanie continuă în România de circa un an. Până acum nu și-a anunțat candidatura la prezidențiale, afirmând că va anunța decizia după ce îți încheie mandatul de la NATO.

Cel mai recent, Geoană a declarat duminică la Digi24 că a luat o decizie despre o eventuală candidatură la prezidențiale, dar a spus că va anunța respectiva decizie după încheierea mandatului său la NATO. Întrebat când i se termină mandatul, el nu a dat un termen clar.

El a vorbit însă despre finanțarea campaniei sale și a spus că se va finanța ”din fonduri private”. Întrebat cine îi va strânge semnăturile dacă decide să candideze, el a spus că ”există o mișcare civică, România Renaște, care îmi sprijină candidatura și care, probabil, se va ocupa”.

Geoană a fost președintele PSD în perioada 2005 – 2009, fiind debarcat de la șefia partidului după ce a pierdut alegerile prezidențiale.

Ulterior, el a fondat un partid împreună cu Marian Vanghelie, fostul șef PSD Sectorul 5.


Citește și:

populare
astăzi

1 Când strugurii sunt acri... „Puștoaice de 18-19 ani, nu știu să scrie sau să citească” / Ion Țiriac e convins că totul s-a schimbat

2 O româncă nu a mai suportat viața în Germania și s-a întors acasă. „Nu vreau copiii mei să facă parte din acest sistem”

3 Țiriac, exploziv / a pus performanțele Serenei pe seama dopajului! Metoda Williams, descrisă detaliat

4 Tânăr din Maramures, găsit sfâșiat brutal de o ursoaică în zona montană „Piciorul Piercii”

5 România, chemată să doboare dronele rusești deasupra Ucrainei. Riscăm un război total cu Rusia?