Mircea Bulboacă (FPSC): Considerăm că se acordă prea ușor ajutor social; trebuie să crească numărul angajaților în România
Ajutorul social este acordat prea ușor în România, iar numărul angajaților ar trebui să crească până la 6 - 7 milioane, susține Mircea Bulboacă, vicepreședintele Federației Patronatelor Societăților din Construcții (FPSC), în cadrul unei conferințe de presă.
"Considerăm că se acordă prea ușor ajutor social și că ar trebui crescut numărul angajaților în România. Sunt patru milioane și ceva (de angajați n.r.). În opinia noastră ar trebui să fim cel puțin 6—7 milioane la populația României. Partea activă a României este încă departe, dacă ne raportăm la țările dezvoltate. Ori există un bazin întreg de nelucrători sau undeva în zonă gri în care nu știm ce se întâmplă. Nu o să putem să creștem bunăstarea țării acesteia și a fiecăruia dintre noi fără ca să aducem aceste persoane într-un cadru corect de muncă", a spus Mircea Bulboacă.
Acesta a afirmat că este nevoie de o întărire învățământului dual și a povestit că în 2014 firma la care lucrează a reușit să constituie o clasă de 25 de meseriași pe lângă un liceu din care au terminat 12 anul acesta. Dintre aceștia doi s-au angajat în cadrul companiei, unii au intrat în șomaj, iar alții au plecat în străinătate.
Bulboacă consideră că nu este în regulă ca elevii să primească șomaj după terminarea studiilor, ci eventual o vacanță și indemnizație pentru angajare.
La rândul său, Sorin Greu, vicepreședinte în cadrul Federației Patronatelor Societăților din Construcții (FPSC), a precizat că în ultimele două luni compania la care lucrează a prezentat oferte de locuri de muncă la 120 de agenții de șomaj din țară în urma cărora a primit două mesaje de confirmare și nu a fost angajat niciun muncitor calificat.
Sorin Greu susține că este posibil ca persoanele care beneficiază de ajutoare sociale să se mulțumească cu acestea și cu salarii obținute din munca la negru.
AGERPRES