Ministrul Sănătăţii: Nu vorbim de carantinarea Capitalei în acest moment

Ministrul Sănătăţii: Nu vorbim de carantinarea Capitalei în acest moment

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat marţi că nu se discută despre carantinarea Capitalei în acest moment.

El a reiterat că "nicio măsură nu poate fi exclusă niciodată, atâta timp cât este vorba despre sănătate oamenilor".

"Dar nu vorbim de carantinarea în zilele imediat următoare. (...) Nu vorbim despre carantinare în acest moment", a precizat Vlad Voiculescu.

Ministrul Sănătăţii a spus că va exista un set de măsuri, care "ar putea să însemne inclusiv restricţii suplimentare", ce vor fi anunţate, cel mai probabil, în cursul zilei de marţi.

"Vor exista câteva măsuri pe care le discutăm acum la ora 13,00, la Ministerul Sănătăţii, împreună cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, cu Institutul Naţional de Sănătate Publică. Este un set de măsuri care vor fi anunţate cel mai probabil în cursul zilei de astăzi. Măsuri ar putea să însemne inclusiv restricţii suplimentare. (...) Carantina nu poate fi exclusă. Este cu siguranţă în discuţie, odată ce s-a depăşit pragul de 6 la mie, dar asta este o discuţie pe care o avem alături de specialişti în fiecare zi", a arătat ministrul.

Întrebat dacă el, personal, consideră că ar trebui carantinat Bucureştiul, Vlad Voiculescu a răspuns: "Eu, personal, consider că trebuie să luăm măsuri pentru salvarea unor oameni".

"Metodologia care duce către stabilirea măsurii de carantină într-o localitate sau alta a dat greş în cazul Timişoarei, în cazul judeţului Timiş. Revizuim acea metodologie tocmai pentru a nu avea acea marjă de manevră prea mare la nivel local şi pentru a ne asigura că, dacă de exemplu într-o localitate nu mai sunt paturi de terapie intensivă, atunci se iau măsuri cât mai repede", a explicat Voiculescu.

El a afirmat că aproape "peste tot" în ţară este deficit de personal medical.

"Aproape peste tot este deficit de personal, aproape peste tot aceasta este starea sistemului de sănătate în acest moment şi vorbim despre creşterea numărului de paturi de terapie intensivă, dar trebuie să ştim că există o limitare, nu vorbim despre mobilă, vorbim despre oameni. Oamenii nu pot fi cumpăraţi de la magazin sau de la un distribuitor sau altul. Sunt foarte mulţi medici, asistente, care ar fi putut să ne ajute în această perioadă şi care din păcate lucrează în afara ţării", a susţinut reprezentantul MS.

Vlad Voiculescu a spus că dorinţa fiecărui membru al Guvernului este ca, de Paşte, oamenii să aibă sărbători "aşa cum se cuvine".

"Dorinţa acestui guvern, împărtăşită de fiecare membru al Guvernului, este ca de Paşte oamenii să aibă sărbători aşa cum se cuvine. Cum se cuvine înseamnă să fie pe cât se poate în afara pericolului sau să fie un pericol cât mai gestionabil, pe de o parte. Pe de altă parte, este important pentru fiecare dintre noi să ne întâlnim cu cei dragi, să ciocnim un ou de Paşte şi aşa mai departe. Sperăm să putem face lucrul acesta. Asta înseamnă că, în cele câteva săptămâni pe care le mai avem până de Paştele Ortodox, mai sunt aproape două săptămâni până de Paştele Catolic, trebuie să luăm măsuri tocmai pentru a fi în siguranţă noi şi ai noştri", a subliniat ministrul Sănătăţii. AGERPRES/(A - autor: Roberto Stan, editor: Andreea Rotaru, editor: Andreea Rotaru)


populare
astăzi

1 Informații care dau fiori...

2 ALERTĂ România, condamnată să-i plătească 85 de milioane de euro plus dobânzi fostului proprietar rus al rafinăriei RAFO Onești

3 VIDEO Priviți ce „drăcovenie” au scos americanii din „cutia cu maimuțe”

4 Dau și ceilalți? / O mare navă rusă s-a scufundat în Mediterană după o explozie la sala motoarelor / „Ursa Major” era „strategică” pentru Rusia

5 Băiatul lui Ștefan Bănică Jr. povestește cum a fost bătut și umilit: „Mi-a dat pumni în burtă, apoi se lua de mine: de ce plângi, ești fetiță?”