Ministrul Muncii: „Este o minciună gravă care se rostogoleşte în spaţiul public că un milion de pensii vor fi îngheţate”

Ministrul Muncii: „Este o minciună gravă care se rostogoleşte în spaţiul public că un milion de pensii vor fi îngheţate”

Toate deciziile cu pensiile majorate rămân neschimbate, a transmis marți, 3 septembrie, ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu. Aceasta a ținut să sublinieze că este „o minciună gravă care se rostogoleşte în spaţiul public că un milion de pensii vor fi înghețate”.

Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii FOTO: Arhivă

Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii FOTO: Arhivă

„Pentru cei 3,9 milioane de pensionari recalcularea reprezintă o reparare a nedreptăţii care li s-a făcut anterior, când primeau pensii mai mici decât alţi pensionari care au muncit şi au contribuit la fel. Odată ce s-a înfăptuit dreptatea, ea nu poate fi anulată. Nimeni nu poate interveni pentru a le diminua sumele primite în plus prin care li s-a făcut dreptate. Toate deciziile cu pensiile majorate rămân! Niciuna dintre deciziile cu pensii majorate nu va fi anulată”, a declarat Simona Bucura-Oprescu.

Potrivit ministrului, ce care atacă această reformă sunt exact cei „cărora nu le pasă de cei 3,8 milioane de pensionari care au fost neîndreptăţiţi decenii întregi şi cărora prin noua lege a pensiilor li s-a făcut dreptate”.

„Voi continua să apăr drepturile tuturor pensionarilor din România. Este o minciună gravă care se rostogoleşte în spaţiul public că un milion de pensii vor fi îngheţate”, a declarat Simona Bucura-Oprescu.

Din totalul de 4,6 milioane de pensii, aproximativ 82,5% au crescut la recalculare, a mai transmis ministrul.

„Din totalul de 4,6 milioane de pensii, aproximativ 82,5% au crescut la recalculare. 13,8% se vor majora peste patru luni la 1 ianuarie 2025, când va avea loc prima indexare a valorii punctului de referinţă, conform legii. Tot de la 1 ianuarie 2025 se vor indexa şi cele 3,8 milioane de pensii care au crescut la recalculare. Mai rămân doar 4,4% dintre pensii care vor avea aceeaşi valoare după indexarea de la 1 ianuarie. Ele vor avea aceeaşi valoare pentru că astăzi nivelul lor este peste contribuţiile plătite comparativ cu ceilalţi pensionari. Cele 4,4% dintre pensii vor rămâne la aceeaşi valoare până când vor fi ajunse din urmă celelalte pensii care au avut aceeaşi bază contributivă, dar au fost mai mici ca valoare”, a precizat ministrul Muncii.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 A recrutat online zeci de bărbați pentru a-și viola soția, după ce a drogat-o. Femeia a fost abuzată timp de 10 ani

2 Adrian Minune, umilit de patronul unui club din Vaslui. „Nu te supăra, ai greșit scena, băiatul meu”

3 Zece deputați din USR, PNL și AUR au anunțat că fac parte din noul Partid DREPT. Vlad Gheorghe (ex-USR), în discuții cu partidul pentru susținere la a…

4 Corina Bud a apărut fără lenjerie intimă la un concert, în fața a zeci de mii de oameni: „Hopa, ce avem noi aici”

5 Europa, 2024... Volkswagen ia în considerare pentru prima oară în istoria sa ideea de a închide uzine auto din Germania