Ministrul Muncii anunță consultări cu ONG-urile despre condițiile din azile. CRJ a refuzat să participe

Ministrul Muncii anunță consultări cu ONG-urile despre condițiile din azile. CRJ a refuzat să participe

Marius Budăi se va întâlni, începând de la ora 17:00, cu reprezentanții ONG-urilor reprezentantive din domeniul asistenței sociale pentru a discuta despre condițiile oferite în centrele de îngrijire a persoanelor în vârstă sau a celor cu handicap.

Marius Budăi, ministrul Muncii FOTO: Inquam Photos

Marius Budăi, ministrul Muncii FOTO: Inquam Photos

„Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Marius Budăi, se întâlneşte la ora 17, la sediul ministerului, cu reprezentanţi ai ONG-urilor reprezentative din domeniul asistenţei sociale, în vederea identificării de soluţii pentru a permite implicarea ONG-urilor în verificarea condiţiilor din centrele de vârstnici şi persoane cu handicap”, a anunţat Ministerul Muncii, potrivit News.ro .

Ministerul a publicat și lista participanților la întâlnirea de la sediu instituției. Printre aceștia se numără Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali din România, Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale, SERA România, Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Copil, Fundaţia pentru Dezvoltarea Serviciilor Sociale, CARITAS România, Arhiepiscopia Bucureştilor, World Vision România, Asociaţia Umanitară Concordia, Fundaţia GERON, Hope and Home for Children.

Sursa citată arată că Centrul de Resurse Juridice (CRJ), cei care au cerut demiterea din funcție a ministrului Budăi și care au înștiințat ministerul despre încălcările drepturilor oamenilor de la azilele respective, nu vor participa la întâlnire.

CRJ cere demiterea lui Budăi

Centrul pentru Resurse Juridice , organizație care a semnalat abuzurile care aveau loc la azilele din Ilfov, îi cere premierului Marcel Ciolacu să-l demită pe ministrul Muncii, Marius Budăi, care a și rupt protocolul de colaborare cu CRJ lunile trecute.

Centrul de Resurse Juridice (CRJ), organizație neguvernamentală de apărare a drepturilor omului, înființată în anul 1998 de Fundația pentru o Societate Deschisă (Soros), derulează din octombrie 2003, programul ”Pledoarie pentru demnitate”. În aproape 20 de ani, CRJ a fost singura organizație din România care a solicitat și organizat vizitarea inopinată a zecilor de mii de persoane cu dizabilități, minori, adulți și vârstnici închiși în centrele rezidențiale și în spitalele de psihiatrie. Activitatea CRJ a fost recunoscută și prin hotărârea Marii Camere a Curții Europene a Drepturilor Omului (”CRJ în numele lui Valentin Câmpeanu c. România”) dar mai ales prin mărturiile persoanelor cu dizabilități „eliberate” din sistemul de protecție socială în care erau umilite, bătute, traficate și private de libertate. Pentru că apreciem maniera umană în care ați abordat problema gravă a încălcării drepturilor omului în centrele private dar finanțate din fonduri publice în județul Ilfov, luând în considerare prevederile Legii nr 115 din 1999 și Ordinul MMPS nr 308 din 2022, vă adresăm solicitarea de demitere a domnului ministru al muncii, Marius Constantin Budăi, responsabilul moral pentru perpetuarea abuzurilor în aceste centre”, este apelul făcut de CRJ pentru premierul României.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Greu de crezut așa ceva, dar...

2 Culisele picante din spatele așa-zisei crize dintre partidele „condamnate” să împartă un ciolan mai auster

3 VIDEO Singura întrebare care l-a făcut pe Putin să tușească...

4 DOCUMENT Pensiile rămân înghețate o perioadă, salariile bugetarilor la fel, dar pentru întreg anul viitor / Toate modificările importante

5 Amușinarea lui Orban pe la București arată că pe măsură ce se blochează colaborarea energetică cu Ucraina, cu atât devine mai importantă cea cu Români…