Ministrul culturii PSD! Acest pesedist imbecil va vota moțiunea deși este ministru și recunoaște că ce face e UMILITOR
Acest pesedist imbecil va vota moțiunea deși este ministru și recunoaște că ce face e umilitor. Ionuț Vulpescu, cărătorul de mapă al lui Ion Iliescu și ministru demisionar al Culturii în Guvernul Grindeanu, a scris pe Facebook: „Nu am semnat Moțiunea de Cenzură. Asta nu înseamnă că nu-mi voi face datoria față de partidul din care fac parte, deși nu ard de nerăbdare să-mi dau un nemeritat vot de blam, ca o umilință publică. Trebuie să ieșim însă dintr-o criză absurdă, care ne-a făcut mult rău, atât PSD, ca partid, cât și cetățenilor. Cetățeni cărora le suntem datori scuzele noastre. Partidul, aflat pe muchie de cuțit, după ce a câștigat meritat alegerile parlamentare, are nevoie de o șansă de a se reabilita în fața românilor, continuând aplicarea programului de guvernare, după o analiză serioasă și profesionistă a cauzelor și consecințelor acestei crize.”
Postarea integrală
„Există viață după moțiune
Nu am semnat Moțiunea de Cenzură. Asta nu înseamnă că nu-mi voi face datoria față de partidul din care fac parte, deși nu ard de nerăbdare să-mi dau un nemeritat vot de blam, ca o umilință publică. Trebuie să ieșim însă dintr-o criză absurdă, care ne-a făcut mult rău, atât PSD, ca partid, cât și cetățenilor. Cetățeni cărora le suntem datori scuzele noastre. Partidul, aflat pe muchie de cuțit, după ce a câștigat meritat alegerile parlamentare, are nevoie de o șansă de a se reabilita în fața românilor, continuând aplicarea programului de guvernare, după o analiză serioasă și profesionistă a cauzelor și consecințelor acestei crize.
Personificarea politicii, înțeleasă ca un câmp de război, în care celălalt trebuie distrus cu orice preț, ignorarea statutului și a organismelor de conducere colectivă, voluntarismul, deciziile arbitrare, dezideologizarea extremă a discursului politic, toate astea ne-au adus unde suntem acum. Cultura dominantă în PSD este una a confruntării, a excluderii, nu una a solidarității, căutării consensului, a dialogului și cooperării. Acestea nu sunt valori politice și morale, nu au nimic în comun cu valorile stângii. Am făcut din apărarea identității naționale o valoare. Cum apărăm această valoare? Aducând atingere imaginii țării în lume, punând-o într-o situație delicată, alimentând ideea că suntem o națiune care nu se poate guverna singură?
PSD trebuie să rămână un partid de stânga. Drumul pe care a apucat nu duce nicăieri: nici la stânga, nici la dreapta, nici la centru. Nu putem fi un simplu partid al puterii, trambulină pentru niște lideri. Nu înțeleg de ce ne închidem, devenim exclusiviști, când avem nevoie de deschidere către societate, către toate categoriile sociale. Așa credem că vom putea aduce alături de noi tineri și intelectuali, în lumea dominată de deschidere, dialog și comunicare?
Deciziile, nici cele din partid, nici cele guvernamentale, nici cele parlamentare, nu pot fi luate decât transparent. Nimeni nu deține adevărul absolut. În guvernare nu există baghete magice. Generând artificial crize, dovedim dispreț față de cetățeni, nu respect, și aducem atingere intereselor lor și demnității naționale. Asta se așteaptă de la noi?
Sunt un om responsabil. Înțeleg să mă port cu demnitate, oricare ar fi consecințele deciziilor luate de partid. Mi-am făcut datoria și ca parlamentar, și ca ministru, și ca membru de partid. Am respectat munca celorlalți și cer să-mi fie respectată munca. Cer să fiu ascultat, când este vorba de așa-zisele bilanțuri de etapă. Nu cred că este cineva, în PSD sau în guvern, care să poată spune că totul este perfect în munca lui. Dar nici nu putem să folosim tot felul de pretexte pentru a-i elimina pe unii, din motive care țin de ”nesupunerea” față de lider.
Ceea ce trebuie să ne îngrijoreze este ce va fi după votul pentru Moțiunea de Cenzură. Depinde ce vrem cu adevărat: participăm toți la reconstrucția încrederii în partid, sau vor fi oameni care vor profita de criză pentru a lansa proiecte politice personale, lipsite de orizont, cum s-a mai întâmplat? Este misiunea liderului PSD să găsească un consens privitor la viitorul partidului, să netezească asperitățile.
Cred că toți cei din PSD vrem să mergem mai departe împreună. Avem nevoie de toți membrii și simpatizanții noștri. Avem nevoie de expertiza și de gândirea foștilor președinți ai partidului, a celor care au fost membri ai guvernului și prim miniștri. Ei nu sunt un balast pentru partid. Ei sunt garanția continuității și continuei adaptări a PSD la realități în rapidă schimbare.
Criza aceasta este o lecție pentru aceia care cred că partidul este doar o unealtă a intereselor lor. După Moțiune avem multe de explicat, multe de decis, multe de schimbat. Trebuie să facem asta, dacă vrem să avem un viitor.”
16 miniștri, care sunt și parlamentari, vor vota pentru demiterea lor la moțiunea de cenzură!
1-Graţiela Gavrilescu, vicepremier şi Ministrul Mediului/ALDE
2-Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne
3-Teodor Meleşcanu, ministrul de Externe/ALDE
4-Gabriel Leş, ministrul Apărării
5-Viorel Ştefan, ministrul Finanțelor
6-Lia Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii
7-Toma Petcu, ministrul Energiei/ALDE-Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor
8-Florian Bodog, ministrul Sănătăţii
9-Ioan Vulpescu, ministrul Culturii
10-Şerban Valeca, ministrul Cercetării
11-Marius Dunca, ministrul Tineretului şi Sportului
12-Mircea Dobre, ministrul Turismului
13-Gabriel Petrea, ministrul pentru Dialog Social
14-Viorel Ilie, ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul/ALDE
15-Rovana Plumb, ministrul delegat pentru Fonduri Europene
16-Ana Birchall, ministrul delegat pentru Afaceri Europene