Ministerul Sănătăţii a cerut DSP Mehedinţi să verifice dacă s-au respectat procedurile în cazul infecţiilor nosocomiale
Ministerul Sănătăţii a cerut Direcţiei de Sănătate Publică Mehedinţi să verifice modul în care Spitalul Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu-Severin a respectat procedurile în cazul celor patru pacienţi cu infecţii nosocomiale, informează un comunicat de presă.
Potrivit sursei citate, Ministerul Sănătăţii a solicitat ca marţi, după finalizarea activităţilor de dezinfecţie, Direcţia de Sănătate Publică Mehedinţi să se deplaseze la spital pentru a preleva probe din secţia de ATI, iar în funcţie de rezultatele acestora se va decide reluarea activităţii, care în prezent este închisă.
"Ministerul Sănătăţii a fost informat astăzi de către Direcţia de Sănătate Publică Mehedinţi că în secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin, la finalul lunii aprilie 2019, au fost înregistrate 4 cazuri de infecţii nosocomiale cu Acinetobacter, unul dintre acestea fiind purtător la momentul internării. Conform raportului DSP Mehedinţi, toţi pacienţii aveau afecţiuni grave, cronice precum: diabet, bronhopneumopatie, encefalopatie hipercapnică, poliglobulie, insuficienţă renală, sindrom de citoliză hepatică, insuficienţă cardiacă. De asemenea, doi dintre ei prezentau la examenul bacteriologic din exudatul bronşic efectuat la internare Acinetobacter, respectiv Kebsiella Spp. Cei 4 pacienţi au decedat din cauza afecţiunilor preexistente", se arată în comunicatul transmis luni de MS.
Ministerul menţionează că, deoarece la testele de autocontrol efectuate de unitatea sanitară nu a fost evidenţiată "niciodată" prezenţa Acinetobacter, "neputându-se depista sursa de infecţie", Spitalul Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu-Severin a decis închiderea temporară a activităţii sectorului septic al secţiei ATI din după-amiaza zilei de 3 mai pentru efectuarea operaţiunilor de curăţenie şi dezinfecţie a întregului sector septic. AGERPRES