Ministerul Sănătăţii: 4.375 de teste rapide au fost folosite în şcoli; 92% dintre acestea au avut rezultat negativ
Un număr de 4.375 de teste au fost folosite până în prezent în şcoli, 92% dintre acestea având rezultat negativ, a anunţat Ministerul Sănătăţii, vineri, într-un comunicat de presă.
"Ministerul Sănătăţii informează că, până la data de 26 februarie, au fost distribuite către direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti un total de peste 1,15 milioane de teste rapide antigen SARS-CoV-2. Dintre acestea, peste 66% au fost distribuite în cabinetele medicale şcolare din cadrul unităţilor de învăţământ. Testarea antigen SARS-CoV-2 vizează 17.677 de unităţi de învăţământ şi 3.226.554 de persoane, dintre care 2.918.275 de elevi. Până în prezent, au fost folosite 4.375 de teste, 92% dintre acestea au avut rezultat negativ", se menţionează în comunicat.
Testarea antigen SARS-CoV-2 se face în conformitate cu Ordinul 3235/93 din 4 februarie 2021 al ministrului Educaţiei şi al ministrului Sănătăţii pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 şi vizează prevenirea şi limitarea răspândirii infecţiei cu SARS-CoV-2.
Ministerul Sănătăţii precizează că va monitoriza permanent distribuirea testelor antigen în unităţile de învăţământ şi procesul de testare.
"Ministerul Sănătăţii s-a asigurat că toate cabinetele medicale şcolare din cadrul unităţilor de învăţământ din ţară au la dispoziţie testele antigen necesare pentru a lua măsurile de prevenţie şi limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2. În contextul actual, în paralel cu derularea procesului de vaccinare, creşterea accesibilităţii la testare contribuie la un control mai bun al procesului epidemiologic", a declarat ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, citat în comunicat.
Guvernul a decis introducerea testării rapide în unităţile de învăţământ la reluarea cursurilor, începând cu data de 8 februarie. AGERPRES