Ministerul Sănătăţii: 24.160 de flacoane de Remdesivir vor fi distribuite spitalelor care au solicitat acest medicament
Un număr de 24.160 de flacoane de Remdesivir vor fi distribuite marţi unităţilor sanitare cu paturi care au solicitat acest medicament pentru tratarea pacienţilor cu forme medii de COVID-19, a informat Ministerul Sănătăţii.
"Mâine, 12 octombrie 2021, un număr de 24.160 de flacoane de Remdesivir vor fi distribuite unităţilor sanitare cu paturi care au solicitat acest medicament pentru tratarea pacienţilor cu forme medii de boală", a precizat ministerul, printr-o informare transmisă AGERPRES.
Potrivit Ministerului Sănătăţii, în perioada "imediat următoare", se va încheia pentru acest medicament un contract subsecvent cu firma producătoare pentru încă 139.296 flacoane, care vor fi livrate, în tranşe, până în prima jumătate a lunii decembrie 2021.
Totodată, continuă livrarea de Tocilizumabum, medicament necesar pentru tratarea formelor critice şi severe de COVID-19, a anunţat ministerul.
"Din stocul total de 2.000 fl de 400 mg si 6.434 de flacoane de 80 de mg Tocilizumabum achiziţionat printr-un acord-cadru, au fost distribuite către Direcţiile de sănătate publică un număr 1.620 flacoane de 400 mg şi 5.100 de flacoane de 80 mg, iar astăzi vor fi livrate alte 259 flacoane de 400 mg şi 848 flacoane de 80 mg. Direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti alocă medicamentul către spitalele din zona lor de responsabilitate, care tratează pacienţi cu forme critice şi severe, ventilaţi mecanic sau care necesită aport de oxigen", se mai arată în informare.
Săptămâna trecută, Ministerul Sănătăţii a solicitat Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă activarea Mecanismului de protecţie civilă al Uniunii Europene pentru achiziţionarea a altor 12.700 de flacoane de Tocilizumabum, după ce firma producătoare, care are încheiat un acord cadru şi un contract subsecvent cu Ministerul Sănătăţii, a anunţat că se află în imposibilitatea de a livra medicamentul până la finalul anului 2021, având în vedere situaţia de stock-out a produsului la nivel global. AGERPRES