Ministerul Fondurilor Europene renunță, deocamdată, să se mute într-un nou sediu
Ministerul Fondurilor Europene (MFE) a decis să anuleze procedura de atribuire a contractului pentru închirierea unui sediu, pe motiv că ''au fost prezentate numai oferte neconforme sau inacceptabile'.
Procedura a fost anulată pentru a doua oară, după ce, în 25 mai, a fost respinsă pentru același motiv.
'În conformitate cu prevederile art. 22, alin (1), lit. c) din Normele procedurale interne elaborate pentru atribuirea contractului având ca obiect închirierea unui spațiu în cadrul unui/unor imobil/imobile, dotat cu mobilier, utilități și spații de parcare, cu destinație de sediu necesar funcționării Ministerului Fondurilor Europene și aprobate prin Ordinul ministrului Fondurilor Europene nr. 866 din 15.06.2016, autoritatea contractantă a hotărât anularea procedurii pentru atribuirea contractului, având în vedere faptul că 'au fost prezentate numai oferte neconforme sau inacceptabile'", se arată într-o informare a MFE.
În prezent, ministerul are sediul pe Bulevardul Ion Mihalache, lângă Piața Victoriei, în baza unui contract de chirie care a expirat în luna decembrie 2015 și care a fost prelungit, prin act adițional, până la data de 30.06.2016.
Potrivit unui comunicat din 26 mai, MFE estima că, pentru 543 de persoane — care lucrează în sediul actual — sunt necesari aproximativ 6.000 de metri pătrați utili.
"Prețul de închiriere poate merge până la 20,2 euro/mp fără TVA, la care se adaugă un cost lunar estimativ de 3,6 euro pentru servicii de întreținere. MFE solicită dotarea cu mobilier, utilități și spații de parcare, în cadrul unui imobil sau unor imobile'', menționa comunicatul respectiv.
MFE preciza, de asemenea, că, pentru a nu mai sta în chirie, Guvernul i-a repartizat un spațiu — suprafața totală a corpului B3 — în Palatul Parlamentului, printr-o hotărâre din 27 ianuarie 2016.
''Sediul este însă neutilizabil, din motive ce țin de degradarea fizică a clădirii, dar și de securitatea cu privire la siguranța la foc, igienă, sănătate, izolare termică ș.a.m.d. Un raport de expertiză al lucrărilor de intervenție la Corpul B3 din Palatul Parlamentului, având ca beneficiar Ministerul Justiției, indică, printre altele, că: sunt necesare intervenții urgente la exteriorul clădirii, pentru a contracara acțiunile agenților agresivi (precipitații, acces păsări, vânt), este nevoie de intervenții la instalațiile interioare, unele plafoane prezintă pericol de prăbușire, stratul termoizolant al teraselor este compromis, existând numeroase zone inundate, toate gurile de scurgere sunt înfundate. În prezent, Universitatea Tehnică de Construcții București asigură serviciile de proiectare pentru reabilitarea Corpului B3 din Palatul Parlamentului. După această etapă, MFE va scoate la licitație execuția acestor lucrări, pentru transformarea în spațiu de birouri, estimând că lucrările se vor finaliza la sfârșitul anului 2017'', menționează sursa citată.
AGERPRES