Ministerul Educației funcționează într-o clădire cu risc seismic I. Instituția a cerut de la Guvern 1 milion de euro pentru a închiria un nou sediu

Ministerul Educației funcționează într-o clădire cu risc seismic I. Instituția a cerut de la Guvern 1 milion de euro pentru a închiria un nou sediu

Risc Seismic

Întrucât clădirea în care Ministerul Educației își desfășoră activitatea riscă să pice la primul cutremur de magnitudine mare, instituția a solicitat peste 4,9 milioane de lei de la Executiv pentru a închiria un nou sediu, se arată într-un proiect de Hotărâre de Guvern pus în dezbatere publică.

Clădirea a fost  inclusă în categoria de risc seismic I.  FOTO Inquam Photos / Alexandru Busca

Clădirea a fost inclusă în categoria de risc seismic I. FOTO Inquam Photos / Alexandru Busca

Ministerul Educației își desfășoară activitatea în prezent pe strada General H.M. Berthelot din Sectorul 1 al Bucureștiului. Clădirea care adăpostește instituția a fost inclusă în categoria de risc seismic I.

Este necesară suplimentarea bugetului Ministerului Educației pentru anul 2024 cu suma de 39.285 mii lei credite de angajament și 4.910 mii lei credite bugetare, în vederea acoperii cheltuielilor cu închirierea unui imobil cu destinația birouri pentru Ministerul Educației”, conform notei de fundamentare.

Pentru a fi eliminat riscul la care sunt supuși salariații ministerului prin desfășurarea activităților într-o clădire cu risc seismic RSI, este necesară închirierea unui imobil cu destinația de birouri, care să îndeplinească cerințele tehnice impuse de lege”, se arată în solicitarea înaintată.

Clădirea în care Ministerul își desfășoară la acest moment activitatea a fost încadrată în clasa de risc seismic I de specialiști tehnici autorizați de Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului și Ministerul Culturii din cadrul Universității Tehnice de Construcții București.

„Potrivit Memorandumului aprobat de Guvern privind alocarea de credite bugetare și de credite de angajament necesare închirierii unui spațiu aferent desfășurării activității Ministerului Educație, perioada estimată pentru închiriere este de 5 ani cu posibilitatea de prelungire. Pentru anii următori Ministerul Finanțelor va aloca creditele bugetare”, se mai arată în nota de fundamentare.

Sursa: adevarul.ro

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 Se întâmplă ceva cu Donald Trump?

2 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Fraților, în ce țară trăim? Un român a construit un bloc, a vândut apartamente, dar nu a declarat nimic la ANAF

5 Lucrătura e gata / Vlad Gheorghe anunță excluderea din Partidul DREPT a cinci dintre cei zece deputați