Militar american acuzat că a vândut informații clasificate despre tehnologii ale SUA, inclusiv HIMARS

Militar american acuzat că a vândut informații clasificate despre tehnologii ale SUA, inclusiv HIMARS

Statele Unite au arestat un ofițer militar sub acuzația de vânzare de informații confidențiale legate de capacitățile armatei americane. Sergentul Corbin Schultz, care lucrează ca analist militar de informații, a primit șase capete de acuzare pentru în vederea obținerii și dezvăluirii de informații din domeniul apărării militare și mituirea unui funcționar public. Tânărul de 24 de ani a fost arestat la granița dintre Tennessee și Kentucky la scurt timp după ce a fost anunțată inculparea, scrie defenseromania.ro.

Potrivit NBC News, Departamentul de Justiție al SUA a emis o declarație prin care a anunțat că sergentul analist al armatei americane Corbin Schultz a fost acuzat că a vândut informații militare confidențiale și sensibile guvernului chinez în schimbul unor sume de bani

Anchetatorii susțin că Schultz, care deținea cel mai înalt nivel de autorizare de acces la documente clasificate, a conversat cu o persoană identificată doar ca "Co-conspirator A" pentru a divulga diverse documente, fotografii și alte materiale legate de apărarea națională a SUA începând cu iunie 2022. De asemenea, anchetatorii cred că Schultz a fost recrutat de acest individ nu doar datorită autorizației sale de securitate, ci și pentru că avea sarcina de a colecta informații militare sensibile din SUA.

Printre informațiile pe care Schultz i le-a transmis individului se numără informații despre sistemul de rachete de artilerie de mare mobilitate HIMARS, echipamente hipersonice, cercetări privind programele viitoare ale armatei americane și informaţii privind exercițiile și operațiunile militare.

În rechizitoriu se precizează că lui Schultz i s-a cerut inițial să furnizeze documente care să detalieze concluziile care ar putea fi trase din războiul Rusiei împotriva Ucrainei și modul în care aceste date ar putea fi aplicate în contextul ajutorului american acordat Taiwanului în cazul unui atac asupra insulei. Pentru aceste informații, Schultz a primit 200 de dolari de dolari, iar ulterior, "Conspiratorul A" i-a cerut un "parteneriat pe termen lung".

"Conspiratorul A", descris în rechizitoriu ca fiind un străin care ar fi locuit în Hong Kong, a sugerat ulterior că Schultz ar fi putut câștiga mai mulți bani dacă ar fi transmis "doar materiale interne", mai degrabă decât documente declasificate.

În total, Schultz a primit cel puțin 14 plăți în valoare totală de 42.000 de dolari.

Inculpatul și co-conspiratorul său au discutat, de asemenea, despre recrutarea unui alt membru al serviciilor americane pentru a se alătura lor și a furniza informații suplimentare.

"Bărbații și femeile din forțele armate ale Statelor Unite își dedică viața pentru a garanta securitatea noastră ", a adăugat, Henry Leventis, procurorul general al statului Tennessee.

"Legile noastre care protejează informațiile privind apărarea națională sunt esențiale pentru această misiune și trebuie aplicate. Diseminarea ilegală a informațiilor privind apărarea națională pune în pericol țara noastră, cetățenii noștri, membrii serviciilor noastre și aliații noștri'', a mai spus acesta.


populare
astăzi

1 Observația lui Liviu Avram despre legătura dintre Ciucă și Georgescu în contextul noilor dezvăluiri

2 „Vreau să asigur organele de securitate de deplina mea sinceritate, loialitate” / „Domnul Șucu Dan Viorel a fost recompensat de organele de Securitate c…

3 Infarctul poate fi prevenit / 7 simptome care apar cu o lună înainte, descoperite de experții din SUA

4 De citit ce scrie, cu pragmatism, Ioana Dogioiu, despre candidatul prezidențial Nicușor Dan

5 BREAKING Luni va fi votat noul guvern!