Miliardarul Jared Isaacman devine primul astronaut neprofesionist care iese în spațiu. Polaris Dawn își începe misiunea

Miliardarul Jared Isaacman devine primul astronaut neprofesionist care iese în spațiu. Polaris Dawn își începe misiunea

Echipajul companiei SpaceX, format din patru civili, care participă la misiunea Polaris Dawn, au început prima lor „plimbare spațială privată”, potrivit AFP.

Misiunea Polaris Dawn Foto: Captură Video SpaceX

Misiunea Polaris Dawn Foto: Captură Video SpaceX

Miliardariul Jared Isaacman a colaborat cu fondatorul SpaceX, Elon Musk, pentru această misiune de turism spațial. Misiunea este transmisă în direct pe canalele de socializare ale celor de la SpaceX.

Jared Isaacman, comandantul navetei spațiale SpaceX Polaris Dawn, a deschis trapa unei nave spațiale Dragon și s-a îndreptat joi, 12 septembrie, spre spațiul cosmic. Este primul astronaut neprofesionist care a reușit această performanță.

O transmisiune web l-a arătat în timp ce orbitează Pământul de la o altitudine de aproximativ 435 de mile, în timp ce echipa de control al misiunii de la Hawthorne, California, a izbucnit în aplauze, conform G4Media.

Misiunea, denumită Polaris Dawn, este finanțată de Jared Isaacman, un miliardar din domeniul tehnologiei care a plătit și pentru un zbor cu SpaceX efectuat în urmă cu aproximativ trei ani.

Participanții la misiune și directorii SpaceX au declarat că zborul va contribui la avansarea obiectivelor de explorare spațială ale companiei, cum ar fi o misiune umană pe Marte, scopul pentru care Elon Musk a fondat compania.

Polaris Dawn este prima dintre cele trei misiuni achiziționate și conduse de miliardarul Jared Isaacman.

Echipajul Polaris Dawn este format din Jared Isaacman, Scott Poteet, fostul ofițer al Forțelor Aeriene ale SUA, și de Anna Menon și Sarah Gillis, doi angajați SpaceX.

Pentru această plimbare spațială, SpaceX a dezvoltat un costum complet nou, numit EVA, care are camere și afișaje de tip heads-up, care arată astronauților informații despre starea costumelor în afara vehiculului.

Misiunea Polaris Dawn implică o călătorie de cinci zile în care echipa va atinge altitudini mai mari decât orice altă misiune umană din programul Apollo al NASA, inclusiv trecerea printr-o bandă de radiații. De asemenea, echipa va deschide hatch-ul capsulei SpaceX Crew Dragon și va experimenta vidul spațial pentru prima dată de către astronauți non-guvernamentali.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Newsweek / Elena Lasconi a terminat Universitatea privată Ecologică, la Deva, cu medii de 5 și 6

2 Viorica Dăncilă se întoarce / Fost premier și președinte PSD, ea se alătură partidului condus de Cristian Terheș

3 Următoarele 24 de ore vor fi decisive. E contraofensiva rușilor din Kursk „cel mai bun cadou pentru comandamentul ucrainean” sau Kievul a pariat greși…

4 Cum a dus un plic de cafea la identificarea celui care l-a ucis pe omul de afaceri din Sibiu, Adrian Kreiner

5 Analist / „Trump a fost cu mult mai prezidențiabil decât Harris. A explicat cum oprește războiul din Ucraina”