Miliardarul Elon Musk, aliat al lui Trump, o atacă pe Harris: „Nu vom ajunge niciodată pe Marte dacă Kamala câștigă”

Miliardarul Elon Musk, aliat al lui Trump, o atacă pe Harris: „Nu vom ajunge niciodată pe Marte dacă Kamala câștigă”

O misiune reușită către Marte depinde de rezultatul alegerilor prezidențiale din SUA din octombrie, potrivit șefului SpaceX și mega susținătorului republican Elon Musk.

foto elon musk

Elon Musk susține că omenirea nu poate ajunge pe marte dacă Trump pierde alegerile FOTO Profimedia

O misiune reușită către Marte depinde de rezultatul alegerilor prezidențiale din SUA din octombrie, potrivit șefului SpaceX și mega susținătorului republican Elon Musk, potrivit POLITICO .

Trump susține o comisie de eficiență guvernamentală pentru a permite realizarea unor lucruri mărețe, Kamala nu”, a declarat Musk pe X, adăugând: „Nu vom ajunge niciodată pe Marte dacă Kamala câștigă”.

Musk s-a dezlănțuit pe X, platforma de social media pe care o deține, în orele care au urmat primei dezbateri prezidențiale din SUA în care vicepreședintele Kamala Harris a obținut o victorie clară în fața fostului președinte Donald Trump, pe care Musk îl susține.

Într-o postare, el s-a plâns că gazdele dezbaterii „nu au fost corecte” față de Trump.

Miliardarul american, care dorește de mult timp să colonizeze Planeta Roșie, a declarat sâmbătă că intenționează să lanseze navele sale stelare pe Marte fără echipaj în doi ani.

Dacă totul merge bine, el vrea să trimită primul zbor cu echipaj în patru ani.

Musk, care a fondat SpaceX în 2002, a spus că se așteaptă ca ratele de zbor „să crească exponențial” dacă datele stabilite vor fi respectate.

Musk, în vârstă de 53 de ani, este cunoscut pentru încercările sale de a sfida imposibilul și a reușit adesea acolo unde șansele păreau minuscule. Însă viziunea sa privind viața pe Marte împinge ambițiile sale la extrem.

„SpaceX a creat prima etapă de rachetă complet reutilizabilă și, mult mai important, a făcut reutilizarea viabilă din punct de vedere economic. A face viața multiplanetară este în mod fundamental o problemă de cost pe tonă pentru Marte. În prezent, costă aproximativ un miliard de dolari pe tonă de sarcină utilă pe suprafața lui Marte. Acest lucru trebuie îmbunătățit la 100.000 USD/tonă pentru a construi acolo un oraș auto-susținut, așa că tehnologia trebuie să fie de 10.000 de ori mai bună. Extrem de dificil, dar nu imposibil”, a mai spus Elon Musk într-un alt mesaj pe X.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cine erau Denisa și Delia, cele două tinere ucise la Constanța cu sânge rece. Concubina criminalului și fiul ei de 15 ani ar fi fost implicați

2 „Am plătit 10.000 de euro și am fost călcată în picioare” / Cum s-a transformat vacanța de vis într-un coșmar pentru o româncă

3 Cum a dus un plic de cafea la identificarea celui care l-a ucis pe omul de afaceri din Sibiu, Adrian Kreiner

4 Newsweek / Elena Lasconi a terminat Universitatea privată Ecologică, la Deva, cu medii de 5 și 6

5 Două femei ucise și abandonate în Constanța, după ce ar fi fost drogate. Criminalul le-a furat apoi mașinile și le-a pus la vânzare