Miliardarul care a murit la 91 de ani: se recăsătorise în urmă cu două luni pentru a 6-a oară. Era cunoscut pentru extravaganță și petreceri fastuoase

Miliardarul care a murit la 91 de ani: se recăsătorise în urmă cu două luni pentru a 6-a oară. Era cunoscut pentru extravaganță și petreceri fastuoase

Richard Lugner, celebrul miliardar austriac , cunoscut pentru stilul său de viață extravagant și pentru petrecerile fastuoase, a încetat din viață la vârsta de 91 de ani. Acesta se recăsătorise de doar două luni o femeie mai tânără cu 49 de ani decât el, scrie unilad.com.

Richard Lugner. FOTO X

Richard Lugner. FOTO X

Magnatul din domeniul construcțiilor și-a găsit sfârșitul în locuința sa din Viena, la doar două luni după ce s-a căsătorit pentru a șasea oară. Lugner, supranumit adesea „Mörtel” (Mortarul), a fost o figură emblematică a vieții sociale austriece, remarcându-se prin organizarea anuală a unor petreceri fastuoase la care invita celebrități internaționale.

Cariera sa a fost marcată de realizări impresionante în domeniul construcțiilor, printre care se numără construirea primei moschei din Viena și a Stadttempel, principala sinagogă a orașului. De asemenea, el a fost fondatorul centrului comercial Lugner City, o adevărată instituție în capitala austriacă.

Lugner a fost găsit mort în casa sa din Viena. Se crede că a avut de-a face cu mai multe probleme de sănătate în ultima vreme. Lugner s-a căsătorit cu Simone Reilander, în vârstă de 42 de ani, la Primăria Viena pe 1 iunie.

Născut la Viena în 1932, Lugner a făcut studii școlare generale înainte de a absolvi Colegiul Federal Tehnic și Comercial, unde s-a specializat în construcții.

Și-a început cariera lucrând pentru o companie de construcții din capitala Austriei înainte de a-și obține licența de antreprenor în construcții și de a-și crea propria afacere.

Compania lui Lugner a devenit celebră pentru construirea primei moschei din Viena și, ulterior, a Stadttempel, principala sinagogă a orașului.

Regretatul bărbat în vârstă de 91 de ani a continuat să construiască propriul său centru comercial, numit Lugner City - un lucru care a devenit o parte importantă a moștenirii sale.

La deschiderea acestuia, în 1990, Lugner l-a invitat pe cântărețul american Harry Belafonte la centrul comercial și l-a dus mai departe la Balul Operei din Viena. De atunci încolo, Lugner a invitat în fiecare an o celebritate cunoscută să viziteze Lugner City și apoi a dus-o ca oaspete la bal.

Printre celebritățile pe care le-a invitat la Viena de-a lungul anilor se numără Goldie Hawn, Kim Kardashian și Kris Jenner, Raquel Welch, Jane Fonda și Priscilla Presley.

Cu ocazia decesului, cancelarul austriac, Karl Nehammer, a scris și pe X: „Richard Lugner a fost un antreprenor de succes și o personalitate orbitoare. Un original austriac care nu și-a pierdut niciodată calea. Fie ca el să se odihnească în pace!”

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 O americancă stabilită în România, în stare de șoc: „În România găsești peste tot, în SUA nu se întâmplă așa”

2 Cea mai bună dovadă că sfârșitul lumii este aproape...

3 Procurorii DNA l-au reținut pe șeful Poliției Rutiere Maramureș

4 VIDEO War fashion / Un cecen capturat de ucraineni în regiunea Kursk purta un hanorac în valoare de 2.300 de dolari

5 Putin s-a enervat, a cerut împingerea imediată a ucrainenilor din Kursk și l-a întrerupt pe guvernatorul regiunii care făcea bilanțul teritoriului oc…