Miliardarul Benny Steinmetz, condamnat în dosarul privind retrocedarea Fermei Băneasa, reţinut la Atena

Miliardarul Benny Steinmetz, condamnat în dosarul privind retrocedarea Fermei Băneasa, reţinut la Atena

Magnatul Benny Steinmetz, condamnat în dosarul privind retrocedarea Fermei Băneasa, a fost reţinut la Atena, la aproape un an după ce a fost reţinut de autorităţile din Cipru, care însă au refuzat extrădarea acestuia, transmite News.ro.

Surse judiciare afirmă că Steinmetz a fost reţinut duminică, pe Aeroportul din Atena, la intrarea în ţară. El călătorise cu un zbor privat, din direcţia Tel Aviv.

El urmează să fie prezentat în faţa Procurorului de pe lângă Curtea de Apel Atena.

Steinmetz a mai fost reținut și apoi eliberat în Grecia și Cipru în ultimii doi ani. Mai exact, în septembrie 2023, a fost eliberat din arest, în Cipru, unde fusese arestat pe aeroportul din Larnaca, din cauza unui mandat european de arestare emis de autoritățile române. Iar în noiembrie 2023, Curtea de Apel din Cipru a respins extrădarea sa în România.

În decembrie 2021, el fusese reținut și în Grecia, dar a fost eliberat de autoritățile elene pe cauțiune.

Pentru ce a fost condamnat în România

În decembrie 2020, Curtea de Apel București a emis un mandat de executare a pedepsei prin care Beny Steinmetz a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru constituire de grup infracțional.

În decembrie 2020, oamenii de afaceri israelieni Tal Silberstein şi Benyamin Steinmetz au fost condamnaţi la câte cinci ani de închisoare cu executare în dosarul "Ferma Băneasa”.

Acuzaţiile din acest dosar vizează infracţiuni comise în perioada 2006 - 2013 în diferite forme de participare, în interesul obţinerii unor bunuri de o valoare deosebită, printre care Pădurea Snagov şi Ferma Regală Băneasa, revendicate fără drept de prinţul Paul.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Când apare «cioclul» în sediu, știm că cineva va fi determinat să demisioneze” / Secretele murdare ale marilor companii IT din România dezvăluite de un…

2 Da, este Daniela Crudu...

3 VIDEO Vomitiv natural...

4 VIDEO „E absolut halucinant cum bate câmpii”

5 Foarte interesant!