Mii de tractoare au blocat centrul Bruxellesului. Pentru ce protestează fermierii VIDEO

Mii de tractoare au blocat centrul Bruxellesului. Pentru ce protestează fermierii VIDEO

Fermierii din nordul Belgiei și-au adus tractoarele în mijlocul Capitalei , pentru a protesta în fața Guvernului. Majoritatea autovehiculelor au avut la purtător pancarte, pe care oamenii și-au scris nemulțumirile. Circulația a fost blocată.

Protestul a mii de fermieri, la Bruxelles FOTO EPA-EFE

Protestul a mii de fermieri, la Bruxelles FOTO EPA-EFE

O manifestație inedită a avut loc, astăzi, în capitala Belgiei. Fermierii din regiunea Flandra, situată în nordul țării, au mers în fața Guvernului, pentru a-și arăta nemulțumirile. Străzile au fost luate cu asalt de aproximativ 2.700 de tractoare, potrivit Reuters.

Nemulțumirile fermierilor

Protestul a vizat noile planuri ale Guvernului regional, privind limitarea emisiilor de azot.

În forma actuală, acordul privind reducerea emisiilor de azot vor provoca un carnagiu socio-economic”, au avertizat organizaţiile fermierilor într-un comunicat de presă comun,

Aceștia au precizat că doresc ca acordul să reflecte mai bine perspectivele viitoare pentru sectorul agricol.

Suntem convinşi că ceva trebuie să se schimbe cu privire la emisiile de azot, dar sectorul agricol nu poate fi tratat în mod diferit de sectorul industrial, a declarat Leen Engelen, unul dintre fermierii protestatari, cu referire la unul dintre punctele disputate din noul proiect de lege.

Fermierii, nemulțumiți de reglementările Guvernului, în privința emisiilor de azot FOTO EPA-EFE

Fermierii, nemulțumiți de reglementările Guvernului, în privința emisiilor de azot FOTO EPA-EFE

Numărul mare de capete de vite şi utilizarea puternică a îngrăşămintelor, precum şi traficul şi construcţiile, au făcut ca nivelul oxizilor de azot în aerul şi apa din Belgia şi Ţările de Jos să fie mai mare decât normele UE şi asta ameninţă mediul înconjurător.

Planurile care sunt destinate să limiteze emisiile de azot în regiunea Flandra au provocat o criză la nivelul Guvernului regional, criză care nu a fost soluţionată în timpul celor 16 ore de discuţii, care au avut loc la începutul acestei săptămâni. Potrivit presei belgiene, ministrul-preşedinte al regiunii Flandra, Jan Jambon, ar dori să ia o decizie finală până la finele acestei săptămâni.

În Ţările de Jos, fermierii au refuzat să coopereze cu Guvernul cu privire la măsuri destinate limitării emisiilor de azot, care ar însemna o reducere semnificativă a şeptelului din această ţară.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Oameni buni, vă dăm un sfat / Începând de anul ăsta, fiți pregătiți pentru orice!

2 Așa este în America...

3 VIDEO Imagini care trebuie văzute de la vizita lui Trump jr. în Groenlanda...

4 VIDEO „S-a terminat, Vladimir, nu mai există niciun imperiu. Ești un idiot!”

5 VIDEO Da, sunt ruși „sancționați” și „izolați”, „plângând” la Courchevel, în Franța...