Mii de locuri de muncă scoase la bătaie de agenţii economici. Cele mai multe, destinate persoanelor cu studii medii

Mii de locuri de muncă scoase la bătaie de agenţii economici. Cele mai multe, destinate persoanelor cu studii medii

Concret, în Cluj, şomerii pot obţine unul din cele 2.170 de locuri de muncă, în Bucureşti au la dispoziţie nu mai puţin de 1099 de oferte venite de la agenţii economici, în timp ce în Prahova sunt înregistrate 1.087 de locuri de muncă.

La polul opus, cea mai slabă ofertă se înregistrează în Mehedinţi şi Bacău, unde doritorii au la dispoziţie 42, respectiv 2 locuri de muncă.

„La nivel naţional, pentru persoanele cu studii superioare sunt oferite 1.100 locuri de muncă, după cum urmează: 66 inginer mecanic, 54 programator, 32 inspector de specialitate în administraţia publică, 28 inginer de sistem software, 27 inginer producţie, 24 analist resurse umane, 24 inginer automatist, 20 agent de vânzări, 19 proiectant inginer mecanic, 16 funcţionar economic”, se arată într-un comunicat de presă.

În schimb, cele mai multe locuri de muncă îi vizează pe cei cu studii medii, dar şi muncitorii calificaţi, mai arată ANOFM, pentru aceştia oferta fiind una consistentă.

Bursa generală a locurilor de muncă, pe 28 martie

Şanse de angajare aduce şi Bursa generală a locurilor de muncă, eveniment care se va desfăşura pe 28 martie 2014 la Palatul Naţional al Copiilor.

Până în prezent şi-au anunţat participarea la eveniment aproape 100 de agenţi economici, care pun la bătaie peste 3.400 de locuri de muncă. Mai exact, structura ofertei locurilor de muncă, în funcţie de nivelul studiilor este următoarea: 211 locuri de muncă - studii superioare, 876 locuri de muncă - studii medii, muncitori calificaţi - 1793, 529 de locuri de muncă - muncitori necalificaţi.


Nivel record al şomajului în Europa

Potrivit Comisiei Europene, aproximativ 700.000 de persoane se deplasează, în medie, anual, pentru a lucra într-un alt stat UE , ceea ce reprezintă un procent (0,29%) mult mai scăzut decât cele din Australia (1,5% între 8 state) sau SUA (2,4% între 50 de state).

Observatorul European al locurilor de muncă vacante arată că, în ciuda nivelului record al şomajului în Europa, în primul trimestru al anului 2013 existau 2 milioane de locuri de muncă neocupate. Deşi existenţa posturilor vacante reprezintă o caracteristică a dinamicii pieţei muncii, o parte semnificativă din aceste locuri de muncă disponibile pot fi neocupate din cauza deficitului de forţă de muncă ce nu poate fi acoperit cu lucrători la nivel local.

Începând cu 2005, numărul lucrătorilor din UE activi în alt stat membru a crescut până la 4,7 milioane. Mai mult, intenţiile de a migra au crescut de asemenea: numărul celor aflaţi în căutarea unui loc de muncă înregistraţi pe portalul Eures a crescut brusc de la 175.000 în 2007 la 1.100.000 în 2013.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „E moț de curcan” / Corina Bud și-a uitat lenjeria intimă acasă și a oferit un spectacol de zile mari, chiar pe scenă. În fața a zeci de mii de oa…

2 „Da, am primit propuneri indecente. Mi s-au oferit şi bani şi celebritate”

3 Ea este femeia misterioasă din afacerea pagerelor care au explodat în Liban

4 Așa o fi?

5 Foarte interesante amănunte...