Mihălcioiu (SLN): Nouă piraţi înarmaţi au atacat nava ''Davide B''; existenţa românilor în echipaj, neconfirmată încă

Mihălcioiu (SLN): Nouă piraţi înarmaţi au atacat nava ''Davide B''; existenţa românilor în echipaj, neconfirmată încă

Liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor (SLN), Adrian Mihălcioiu, a menţionat, vineri seară, că nava "Davide B" a fost atacată de nouă piraţi înarmaţi, în zona Golfului Guineea, fiind capturaţi 15 din cei 21 de navigatori aflaţi la bord, neconfirmându-se încă dacă echipajul este format din marinari ucraineni, români şi filipinezi.

Potrivit lui Mihălcioiu, din informările transmise de compania De Poli Shipmanagement reiese că nava "Davide B", sub pavilion Malta, cu 21 de navigatori la bord, a fost atacată pe 11 martie de nouă piraţi înarmaţi, la 210 mile marine depărtare de Cotounu - Benin, în zona Golfului Guineea.

Piraţii au putut captura 15 navigatori, iar şase au reuşit să se închidă în citadela vaporului.

"Până în acest moment nu sunt indicaţii clare privind componenţa echipajului. S-a presupus că echipajul era format din ucraineni, români şi filipinezi, dar această informaţie nu este încă confirmată. În momentul când o să avem o confirmare a componenţei echipajului o să revenim", se arată într-un comunicat de presă transmis de conducerea SLN.

Anterior transmiterii comunicatului, Adrian Mihălcioiu declarase că echipajul navei atacate de piraţi este format din marinari români, filipinezi şi ucraineni şi nu se ştie deocamdată din ce ţară sunt navigatorii răpiţi.

"Până în prezent nu a fost formulată de către piraţi nicio cerere de răscumpărare", a mai spus preşedintele SLN.

Conform Ministerului Afacerilor Externe (MAE), o celulă de criză interinstituţională a fost convocată pentru a analiza şi verifica informaţiile potrivit cărora, joi, ar fi fost răpiţi mai mulţi navigatori de pe vasul "Davide B", în largul coastelor statului Benin, în componenţa echipajului fiind şi cetăţeni români.

"Din dispoziţia ministrului Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a fost deja convocată Celula de criză interinstituţională în vederea iniţierii demersurilor necesare pentru verificarea situaţiei, confirmarea informaţiilor referitoare la cetăţenia şi identitatea persoanelor răpite şi întreprinderea acţiunilor specifice în astfel de cazuri", arată MAE.

Reprezentanţii ministerului reiterează recomandarea ca "tratarea în spaţiul public a elementelor privind acest caz să se facă cu toată precauţia, dat fiind caracterul specific şi sensibil al acestuia". AGERPRES / (AS - autor: Nona Jalbă; editor: Karina Olteanu, editor online: Simona Aruştei)

Sursa foto: marinetraffic.com


populare
astăzi

1 Greu de crezut așa ceva, dar...

2 Culisele picante din spatele așa-zisei crize dintre partidele „condamnate” să împartă un ciolan mai auster

3 VIDEO Singura întrebare care l-a făcut pe Putin să tușească...

4 DOCUMENT Pensiile rămân înghețate o perioadă, salariile bugetarilor la fel, dar pentru întreg anul viitor / Toate modificările importante

5 Amușinarea lui Orban pe la București arată că pe măsură ce se blochează colaborarea energetică cu Ucraina, cu atât devine mai importantă cea cu Români…