Mihai Gheorghiu (Coaliția pentru Familie): Credem că vom avea succes în Parlament cu privire la referendum
Mihai Gheorghiu, președintele Coaliției pentru Familie, a declarat miercuri, într-o conferință de presă la Oradea, că este încrezător în șansele proiectului de lege privind revizuirea Constituției, atât în Camera Deputaților, cât și în Senat, astfel încât referendumul pentru definirea familiei tradiționale ca uniunea dintre un bărbat și o femeie ar putea fi organizat pe 23 aprilie, potrivit negocierii cu partidele politice.
"Săptămâna viitoare vom avea votul în plenul Camerei Deputaților pe proiectul de lege, cred că va fi un vot favorabil, cred că nu vor exista probleme, apoi va ajunge în Senat, unde credem că vom avea și acolo și succes. Ar urma, sigur, legea ca atare și promulgarea unei legi pentru convocarea referendumului. Din acel moment încercarea noastră va fi din nou foarte puternică, pentru că la urne vor trebui să fie prezenți în jur de 5,5 milioane de cetățeni români. Iar pentru asta noi trebuie să ne asumăm sarcina deloc ușoară de a informa societatea românească", a declarat Mihai Gheorghiu.
Președintele Coaliției pentru Familie a subliniat că organizarea acestui referendum în România și succesul său va însemna că vocea poporului se va exprima pentru menținerea tradițiilor, a fundamentului creștin al vieții familiale și sociale.
"Este un lucru foarte important pentru că acolo unde legislația a fost schimbată, unde o minoritate puternic ideologizată, și radicală, a putut să schimbe legislația, să rescrie regulile pentru întreaga societate, acest lucru s-a făcut fără consultarea societății civile, a poporului. Apelul la popor înseamnă apelul la conștiința fiecăruia, fundamentul inalienabil al democrației", a subliniat Gheorghiu.
În ceea ce privește data referendumului, Gheorghiu a menționat că în negocierea cu grupurile parlamentare a fost stabilită data de 23 aprilie, însă este realistă și analiza unei alte dăți în caz de întârziere a procedurii.
"În cazul în care procedurile devin mai greoaie și ar putea să existe întârzieri, evident că va trebui să discutăm altă dată. Dar data pe care noi am susținut-o și am negociat-o este 23 aprilie. Este realist să ne gândim și la altă dată, dacă apar întârzieri", a precizat Gheorghiu.
Pentru cursul după-amiezii, în sala mare a Primăriei Oradea a fost programată și organizarea unei dezbateri pe tema acestui referendum, la care au fost invitați reprezentanți ai tuturor cultelor bisericești, organizații civice, simpli cetățeni.
De asemenea, Coaliția pentru Familie intenționează să organizeze în 25 martie o mare adunare publică la Oradea, simultan cu alte asemenea manifestări în alte orașe ale țării, precum și un marș pentru viață.
Peste 3.000.000 de români, din care 100.000 bihoreni, au semnat pentru modificarea articolului 48, alineatul 1, din Constituție pentru definirea căsătoriei ca uniune liber consimțită între un bărbat și o femeie.
AGEPRRES / (AS — autor: Eugenia Pașca, editor: Marius Frățilă, editor online: Gabriela Badea)