Mihaela Cambei, vicecampioana olimpică la haltere, a devenit cetăţean de onoare al judeţului Bacău

Mihaela Cambei, vicecampioana olimpică la haltere, a devenit cetăţean de onoare al judeţului Bacău

Vicecampioana olimpică la haltere, Mihaela Cambei, a fost aleasă joi, 5 septembrie, de consilierii judeţeni, cetăţean de onoare al judeţului Bacău. Sportiva a fost portdrapelul României la ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de la Paris.

Mihaela Cambei a fost numită cetățean de onoare al județului Bacău Foto: Valentin Ivancea/Facebook

Mihaela Cambei a fost numită cetățean de onoare al județului Bacău Foto: Valentin Ivancea/Facebook

Şedinţa legislativului băcăuan s-a desfăşurat chiar în localitatea Dofteana, locul de naştere al sportivei şi localitatea în care a început primele sale antrenamente.

Mihaela Cambei, în vârstă de 21 de ani, a adus României prima medalie olimpică din istorie la haltere feminin, la Jocurile Olimpice de la Paris.

„Jocurile Olimpice de la Paris au adus Bacăului o mare bucurie. Cea mai tânără reprezentantă la categoria haltere, în vârstă de 21 de ani, băcăuanca Mihaela-Valentina Cambei a cucerit medalia de argint, ca o încununare a eforturilor depuse în cariera de până acum. Ea este prima femeie din România medaliată la Jocurile Olimpice la haltere. În mod cert, nu era modalitate mai potrivită de a ne arăta preţuirea pentru performanţele sportive deosebite obţinute de Mihaela la nivel local, naţional şi internaţional, decât acordarea titlului de Cetăţean de Onoare al judeţului Bacău", a precizat Valentin Ivancea, preşedintele Consiliului Judeţean Bacău, pe Facebook.

Mihaela Cambei a primit distincţia din partea preşedintelui CJ Bacău, iar antrenorul de haltere Gheorghe Maftei, unul dintre cei care a inspirat-o pe sportiva băcăuană, a primit o plachetă onorifică. De asemenea, consilierii judeţeni au aprobat în unanimitate şi premierea Cristinei Maftei, antrenoarea Mihaelei Cambei.

Mihaela Cambei s-a născut la 18 noiembrie 2002, în localitatea Dofteana, din judeţul Bacău.

Tânăra sportivă, campioana europeană en-titre, a reuşit o performanţă extraordinară la Jocurile Olimpice de la Paris, când a câştigat argintul la haltere, la categoria 49 kilograme.

Legitimată la CSM Onesti, eleva antrenoarei Cristina Maftei a participat pentru prima data în competițiile naționale în 2014. Mihaela Cambei a fost portdrapelul României la ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de la Paris.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Când strugurii sunt acri... „Puștoaice de 18-19 ani, nu știu să scrie sau să citească” / Ion Țiriac e convins că totul s-a schimbat

2 O româncă nu a mai suportat viața în Germania și s-a întors acasă. „Nu vreau copiii mei să facă parte din acest sistem”

3 Țiriac, exploziv / a pus performanțele Serenei pe seama dopajului! Metoda Williams, descrisă detaliat

4 Tânăr din Maramures, găsit sfâșiat brutal de o ursoaică în zona montană „Piciorul Piercii”

5 Atac cibernetic fără precedent în România. Hackerii au spart site-urile unor instituții publice apoi le-au scos la vânzare