Mihaela Cambei, mândria noastră: argint la haltere pentru România după o finală fabuloasă, la Paris

Mihaela Cambei, mândria noastră: argint la haltere pentru România după o finală fabuloasă, la Paris

Cele 7 medalii adunate de România, în prima săptămână de la Jocurile Olimpice, au fost câștigate de „suspecții de serviciu“. David Popovici era mare favorit în probele de 100 și 200 de metri liber și, practic, și-a respectat statutul. Iar canotajul e de ani buni sportul în care dăm „ora exactă“. Cu siguranță însă, foarte puțini oameni au așteptat ca Team Romania să-și treacă în palmares o medalie olimpică la... haltere! Exact asta s-a întâmplat însă, miercuri seara.

Mihaela Cambei, prestație fabuloasă, la Paris. FOTO: Facebook

Mihaela Cambei, prestație fabuloasă, la Paris. FOTO: Facebook

În finala categoriei 49kg, Mihaela Cambei (21 de ani) a făcut furori! Și au apărut semne clare că sportiva născută la Dofteana (Bacău) va ajunge pe podium după proba de smuls. Pentru că aici Mihaela s-a clasat pe primul loc, ridicând 93 de kilograme deasupra capului. Practic, înainte ca fetele să treacă la aruncat, românca a avut un avans de 4kg, în condițiile în care Hou (China) a ridicat 89 de kilograme, iar Khambao (Thailanda) a venit pe 3, cu 88kg.

Iar la aruncat, Mihaela Cambei și-a continuat recitalul: 106kg la prima încercare, 110kg la a doua, 112kg la ultima. Șase încercări reușite din șase, la smuls și la aruncat și un Personal Best! Din acel moment, cu un total de 205kg, era clar că Mihaela Cambei are medalia olimpică asigurată. Rămânea de văzut doar culoarea, în funcție de evoluțiile rivalelor sale. S-a dovedit a fi argint, după ce chinezoaica Hou a pariat totul pe ultima încercare: 117kg, record olimpic la aruncat! Chinezoaica a cucerit aurul, dar argintul câștigat de Mihaela Cambei e foarte prețios, după cum au remarcat și comentatorii Eurosport.

Pentru Mihaela, rezultatul fantastic din această seară vine după, în 2023 și în 2024, ea a fost campioană europeană, la Erevan și la Sofia.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 O americancă stabilită în România, în stare de șoc: „În România găsești peste tot, în SUA nu se întâmplă așa”

2 Cea mai bună dovadă că sfârșitul lumii este aproape...

3 Procurorii DNA l-au reținut pe șeful Poliției Rutiere Maramureș

4 VIDEO War fashion / Un cecen capturat de ucraineni în regiunea Kursk purta un hanorac în valoare de 2.300 de dolari

5 Putin s-a enervat, a cerut împingerea imediată a ucrainenilor din Kursk și l-a întrerupt pe guvernatorul regiunii care făcea bilanțul teritoriului oc…