Mihaela Bilic: „A consuma astfel de produse este mai degrabă nejustificat”
Mihaela Bilic a vorbit despre alimentele pe care nu le recomandă. Este vorba despre cele care nu conțin gluten. Nutriționistul este de părere că doar persoanele care suferă de o afecțiune ce le împiedică să mănânce gluten ar trebui să îl elimine din dietă.
Alimentele pe care Mihaela Bilic nu le recomandă
Părerea Mihaela Bilic este una clară. Nutriționistul a spus că există persoane care cred că dieta fără gluten este benefică pentru sănătate, dar este exact opusul.
Pe scurt, aceasta a spus că pentru cei care nu suferă de vreo afecțiune și nu sunt nevoiți să mănânce produse fără gluten, să le consume dinadins este un lucru contra productiv și nejustificat.
„Avem impresia că o dietă fără gluten oferă beneficii pentru sănătate, când de fapt e tocmai invers, au avertizat cercetătorii! Dacă nu suferiți de o afecțiune care să impună eliminarea glutenului, a consuma astfel de produse este mai degrabă contraproductiv și nejustificat”, a spus celebrul nutriționist.
În schimb, restul persoanelor ar trebui să mănânce alimentele care conțin gluten. Medicul nutriționist a spus vorbit despre niște cercetări efectuate în Spania, care arată că fără gluten nu înseamnă mai bun.
Conform Mihaelei Bilic, comparația la nivel nutrițional arată că produsele din gluten și cele fără gluten nu sunt similare. Acestea din urmă conțin mai multe grăsimi vegetale dăunătoare și mai puține fibre, astfel că ea nu le recomandă.
De ce nu sunt mai bune alimentele fără gluten
Mihaela Bilic a dat și exemple în acest sens și a spus că în ceea ce privește cerealele și pâinea, ele conțin mai multe lipide saturate, iar pastele făinoase au avut cele mai puține lipsuri în varianta fără gluten. Tocmai de aceea, nu recomandă aceste alimente.
„Pastele fără gluten sunt făcute din făină de porumb și făină de orez. În rețeta veche era nevoie de un adaos mare de grăsime pentru ca aluatul să nu se fărâmițeze.
Mai nou orezul a fost înlocuit cu mei, iar meiul dă elasticitate și permite ca extrudarea să fie făcută folosind mai puține lipide, deci valoarea nutrițională a crescut”, a spus specialistul.
Conform Mihaelei Bilic, chiar dacă produsele fără gluten au fost tot mai îmbunătățite în ultima vreme, nu pot fi considerate echivalente cu cele de exact aceleași tip, dar care au gluten, scrie fanatik.ro .