Micul dejun care stimulează metabolismul: trei fructe de vară pline de vitamine, antioxidanți și fibre

Micul dejun care stimulează metabolismul: trei fructe de vară pline de vitamine, antioxidanți și fibre

Pentru a rămâne sănătoși și energici, nutriționiștii spun că încorporarea alimentelor potrivite în mesele noastre este esențială. Iar micul dejun este ocazia perfectă de a include fructele de pădure în dietă.

Mic dejun cu fructe de pădure FOTO: Shuterstock

Mic dejun cu fructe de pădure FOTO: Shuterstock

Fructele de pădure, în special, sunt o modalitate delicioasă și nutritivă de a pierde în greutate și de a vă îmbunătăți potențial rata metabolică. Aceste fructe nu sunt doar un deliciu pentru papilele gustative, ci și pline de vitamine, antioxidanți și fibre care susțin sănătatea metabolică.

Potrivit dr. Rimas Geiga, citat de shefinds , fructele de pădure pot avea un impact semnificativ asupra metabolismului dumneavoastră și pot ajuta la gestionarea greutății.

Afinele

Afinele sunt adesea salutate ca un super-aliment, și pe bună dreptate. „Aceste mici surse de energie sunt bogate în antioxidanți precum flavonoidele, care pot ajuta la îmbunătățirea metabolismului prin reducerea stresului oxidativ și a inflamației în organism”, spune dr. Geiga.

Conținutul ridicat de fibre din afine ajută digestia și vă ajută să vă simțiți sătui mai mult timp, ceea ce le face o alegere excelentă pentru cei care doresc să își gestioneze greutatea. În plus, acestea sunt sărace în calorii, ceea ce le face perfecte pentru un mic dejun care stimulează metabolismul.

Zmeura

Zmeura este o altă alegere excelentă pentru un mic dejun care stimulează metabolismul. Dr. Geiga subliniază faptul că zmeura este „încărcată cu fibre dietetice și are un indice glicemic scăzut, ceea ce înseamnă că ajută la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge”. Această stabilitate previne vârfurile și prăbușirile care pot deraia eforturile de pierdere în greutate. Zmeura este, de asemenea, o sursă bună de vitamine C și K, care susțin sănătatea generală și ajută în continuare procesele metabolice.

Căpșunile

Căpșunile nu sunt doar delicioase, ci și extrem de benefice pentru metabolism.

„Bogate în vitamina C și mangan, căpșunile susțin metabolismul ajutând la producerea de energie din alimente”, explică dr. Geiga.

Conținutul lor scăzut de calorii și conținutul ridicat de apă le fac un adaos hidratant și sățios la bolul tău de mic dejun. În plus, vitaminele și antioxidanții din căpșuni ajută și la combaterea stresului oxidativ, promovând sănătatea celulară generală.

„Încorporarea acestor fructe de pădure în micul tău dejun este ușoară și poate spori semnificativ valoarea nutritivă a mesei tale. De asemenea, susțin sănătatea și obiectivele de gestionare a greutății”, susține specialistul în nutriie.

Rețetă pentru micul dejun, care stimulează metabolismul

Ingrediente

1/2 cană iaurt grecesc (simplu sau cu vanilie)

1/4 cană afine

1/4 cană zmeură

1/4 cană căpșuni feliate

1/4 cană mure

1 lingură de semințe de chia

1 lingură miere sau sirop de arțar (opțional)

Instrucțiuni:

Începeți cu o bază de iaurt grecesc într-un bol. Aranjați afinele, zmeura, căpșunile feliate și murele deasupra iaurtului. Presărați cu semințe de chia pentru un plus de fibre și acizi grași omega-3. Stropiți cu miere sau sirop de arțar, dacă doriți, pentru dulceață.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii