Microsoft va lansa în octombrie testele publice pentru funcția controversată cu ajutorul inteligenței artificiale

Microsoft va lansa în octombrie testele publice pentru funcția controversată cu ajutorul inteligenței artificiale

Compania Microsoft a anunțat miercuri, 21 august, că va lansa în octombrie controversata funcție Recall de căutare cu ajutorul inteligenței artificiale. La început, Recall va fi disponibil doar pentru utilizatorii Windows care sunt dispuși să o testeze.

Compania Microsoft FOTO: Arhiva

Compania Microsoft FOTO: Arhiva

Recall face capturi de ecran ale activității, astfel încât oamenii să poată căuta informațiile pe care le-au văzut mai devreme, potrivit CNBC. Specialiștii în securitate și-au exprimat rapid îngrijorarea cu privire la riscurile ca programul să rețină automat imagini, fără ca utilizatorii să aprobe înregistrarea.

Cercetătorii au lansat un software open-source care arată cum informațiile personale ar putea deveni accesibile atacatorilor. Microsoft a răspuns în iunie spunând că Recall poate fi dezactivat și că va lucra pentru îmbunătățirea securității funcției.

Microsoft nu a specificat momentul pentru lansarea computerelor Windows care îndeplinesc cerințele de sistem pentru caracteristica Recall, pe care compania o numește PC-uri Copilot+. Microsoft a dezvăluit această nouă clasă de PC-uri la un eveniment din mai.

Strategia ar putea fi că producătorii de dispozitive să arate că oamenii pot rula modele AI pe computerele lor personale, mai degrabă decât să se bazeze pe servere bazate pe cloud de la OpenAI sau de la alte companii.

Momentul pentru lansarea pe scară largă a Recall este greu de anticipat.

Consumatorii ar putea fi mai interesați să cumpere computere noi în perioada sărbătorilor dacă Microsoft aduce Recall pe toate dispozitivele care îl acceptă până atunci, susțin specialiștii.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Am leșinat când a venit. Mi-a adus pensia de la 7.300 la 4.800. E posibil așa?”

2 „Războiul din Ucraina se va termina într-un singur fel“ / Secretele lui Putin, dezvăluite de fostul său consilier economic

3 S-a întors roata / Ucraina atacă Moscova cu drone

4 Dan Diaconescu a fost filmat când a făcut sex cu minore. Materialele video au fost descoperite în telefonul unui individ din anturajul fetelor

5 „Ajutooooorr!!! Vor să mă omoare!!!” / Cum au salvat polițiștii din Câmpia Turzii o femeie răpită în plină stradă