Metoda ingenioasă prin care un cizmar trimitea canabis deţinuţilor din trei închisori din Franţa

Metoda ingenioasă prin care un cizmar trimitea canabis deţinuţilor din trei închisori din Franţa

Tribunalul penal din Marsilia a condamnat un cizmar, la doi ani de închisoare, dintre care unul cu suspendare, plus plata unei amenzi de 10 000 de euro. Acesta ascundea canabis în adidași, pe care îi trimitea deținuților din trei închisori din Franța.

Cizmarul punea canabis în talpa adidașilor Foto arhiva

Cizmarul punea canabis în talpa adidașilor Foto arhiva

Potrivit agenției AFP, autoritățile au lansat o anchetă, în ianuarie 2020, pe baza unei informări anonime care a identificat legături telefonice între cizmarul din Marsilia și deținuții încarcerați la Aix-Luynes, Tarascon și Avignon-Le Pontet. Infractorii, comandau de la bărbat adidași pe care cizmarul îi umplea cu canabis și, uneori, cartele telefonice.

Centrul de arestare preventivă din Luynes a confiscat o astfel de comandă și autoritățile au descoperit fiecare pantof putea conține până la 100 de grame de rășină de canabis. Anchetatorii au stabilit că au putut fi transportate astfel 5 kg de canabis , în perioada ianuarie-iunie 2020, avocații apărării acuzatului au contestat această valoare.

Acuzatul, în vârstă de 62 de ani la data faptelor, a recunoscut că a traficat aproximativ zece perechi de adidași și că a fost plătit cu 70 de euro.

„Îl convinsesem că, în închisoare, deținuții au nevoie de stupefiante pentru a continua să trăiască și el a acceptat, în spiritul afacerilor, desigur, dar și din bunăvoință”, potrivit avocatului său Julien Blot.

Cizmarul trimitea „produsele” unui partener al deținutului, iar pe urmă acesta îi aducea comanda în timpul vizitei în închisoare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Motivul pentru care Laura Crișan și-ar fi aruncat tatăl în aer

2 Gigi Becali, despre generalul Lucian Pahonțu: „Are cea mai mare putere din România” / „Mi-e frică de omul ăsta”

3 Mungiu-Pippidi / „Maia Sandu a fost sfătuită prost, probabil din zona serviciilor românești”

4 „Numărul de șefi de stat care au răspuns invitației lansate de Vladimir Putin arată că liderul de la Kremlin nu este deloc izolat pe scena internațion…

5 VIDEO „Atunci când asupra coloanei a început să se execute foc, a luat decizia să comande ieşirea din ambuscadă. Nu s-a întors în bază până nu s-a asi…