Meteorologii anunța caniculă, disconfort termic și instabilitate atmosferică. Prognoza pe două săptămâni

Meteorologii anunța caniculă, disconfort termic și instabilitate atmosferică. Prognoza pe două săptămâni

Conform prognozei întocmite de Administrația Națională de Meteorologie pentru perioada 17 iunie – 1 iulie, valorile termice continuă să crească, iar disconfortul termic va fi, de asemenea, ridicat.

Vremea va fi caniculară în Banat. FOTO Shutterstock (Arhivă)

Vremea va fi caniculară în Banat. FOTO Shutterstock (Arhivă)

Banat

Conform meteorologilor, vremea va fi caniculară, iar disconfortul termic va fi în creștere până spre finalul primei săptămâni. Media valorilor maxime înregistrate va urca, de la 31 de grade Celsius înregistrate în prima zi, până la aproape 37 de grade Celsius în ultimele zile.

De asemenea, media minimelor va înregistra o creștere, de la 15 grade, la 19-21.

Ulterior, zilele de duminică, 23 iunie, și de luni, 24 iunie, vor aduce vreme mai răcoroasă, minimele scăzând cu circa patru grade, iar maximele cu 7-8 grade Celsius. Apoi, nu se vor înregistra schimbări în ceea ce privește media minimelor, însă cea a maximelor va cunoaște o ușoară creștere.

Potrivit ANM , începând de duminică, 23 iunie, vremea va fi instabilă, aproape zilnic.

Crișana

Meteorologii anunță că până sâmbătă, 22 iunie, vremea va continua să se încălzească, iar disconfortul termic va fi în creștere. Ba mai mult, canicula se va simți în ultimele zile. Media temperaturilor maxime va fi în creștere, de la 29 de grade în prima zi, până la circa 36 de grade în ultimele zile.

Totodată, și media minimelor va înregistra o creștere, de la 15 grade Celsius, la 18-20 de grade.

Zilele de 23 și 24 iunie se anunță mai răcoroase, minimele scăzând cu 3-4 grade, iar maximele cu 6-7 grade.

În zilele care vor urma minimele termice vor fi aproximativ constante, dar maximele vor crește ușor și treptat. Vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică, aproape în fiecare zi, începând cu data de 22 iunie”, spun meteorologii.

Transilvania

O încălzire a vremii se anunță și în Transilvania, unde media temperaturilor maxime va urca, de la 28 de grade în prima zi, până la aproape 34 de grade în ultimele trei. Și media minimelor va urca, de la 13 grade, la 15-17 grade.

Vremea se va răci în zilele de 23 și 24 iunie, temperaturile minime scăzând cu 3-4 grade, iar cele maxime cu 6-7.

„În zilele care vor urma media minimelor termice va fi aproximativ constantă, dar a maximelor va avea un ușor trend de creștere. Probabilitatea pentru perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică, va fi mai ridicată în intervalul 23 – 28 iunie”, spun meteorologii.

Maramureș

„Până spre finalul primei săptămâni valorile de temperatură vor fi în creștere, iar disconfort termic se va accentua. Media temperaturilor maxime va urca, de la 27 de grade în prima zi, până în jurul a 33 de grade în ultimele trei – patru zile, iar a minimelor, de la 14 grade, la 16...18 grade. În 23 și 24 iunie temperaturile vor scădea, cu 3...4 grade minimele și cu 6...7 grade maximele. În zilele care vor urma media minimelor termice va fi aproximativ constantă, dar a maximelor va avea un ușor trend de creștere.

Probabilitatea pentru perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică, va fi mai ridicată la finalul primei săptămâni și în primele zile ale celei de a doua”, anunță ANM.

Moldova

Vremea intră într-un proces de încălzire, iar disconfortul termic se va accentuat treptat, mai ales în jumătatea sudică a regiunii, până spre finalul primei săptămâni.

„Media temperaturilor maxime va fi în creștere, de la 29 de grade în prima zi, până la 33 ... 34 de grade în ultimele trei, iar a minimelor, de la 14 grade, la 17...19 grade. În 23 și 24 iunie temperaturile vor scădea, cu aproximativ 4 grade minimele și cu 5...6 grade maximele. În zilele următoare media minimelor termice va fi aproximativ constantă, dar a maximelor va avea un ușor trend de creștere. Probabilitatea pentru perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică, va fi mai ridicată în intervalul 23 – 28 iunie.

Dobrogea

„Vremea va fi caldă, călduroasă în zona continentală, în special în prima săptămână când și disconfortul termic va fi ridicat. Media temperaturilor, pe întreaga regiunie, va avea variații, în general, între 29 și 32 de grade în cazul maximelor și între 17 și 20 de grade în cel al minimelor. Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, cu o probabilitate mai mare în primele zile ale intervalului, dar mai ales în cea de a doua săptămână”.

Muntenia

Până la finalul primei săptămâni vremea va fi în plin proces de încălzire, iar caniculă va fi pe arii extinse, iar disconfortul termic se va accentua.

Media temperaturilor maxime va urca, de la 33 de grade în prima zi, până în jurul a 37 de grade în ultimele trei, iar a minimelor, de la 15...16 grade, la 19...21 de grade. În intervalul 23 și 25 iunie temperaturile vor scădea cu 4...5 grade minimele și 6...7 grade, maximele. În zilele care vor urma, nu vor mai fi variații termice semnificative în ceea ce privește media minimelor, dar a maximelor va fi în ușoară creștere. Vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică, pe alocuri în prima săptămână și pe arii mai extinse în cea de a doua.

Oltenia

Până sâmbătă, 22 iunie, vremea va deveni extrem de caldă, va fi caniculă pe arii tot mai extinse, iar disconfortul termic se va accentua.

Media temperaturilor maxime va urca, de la 33 de grade în prima zi, până spre 37...38 de grade în ultimele trei, iar a minimelor, de la 15 ... 16 grade, la 19 ... 21 de grade. În intervalul 23 și 25 iunie temperaturile vor scădea cu 4 ... 5 grade minimele și aproximativ 6...7 grade, maximele. În zilele care vor urma, nu vor fi variații termice semnificative în cazul mediei minimelor, dar a maximelor va fi în ușoară creștere. Probabilitatea pentru perioade cu instabilitate atmosferică va fi mai mare în cea de a doua săptămână.

La munte

Vremea va fi într-un proces de încălzire, iar disconfortul termic va crește, până spre finalul primei săptămâni. Media temperaturilor maxime va urca, de la 19 de grade în prima zi, până spre 24 ... 25 de grade în ultimele trei, iar a minimelor, de la 9 ... 10 grade, la 14 ... 16 grade. În zilele de 23 și 24 iunie temperaturile vor scădea cu 4 ... 5 grade minimele și aproximativ 6...7 grade, maximele. În zilele care vor urma temperaturile nu vor avea variații importante. Vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică, pe alocuri în prima săptămână și pe arii mai extinse în cea de a doua.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii